MOTORSPORT

F-rallisarjan kesäkausi käynnistyy – Raision UA juhlii 30-vuotista taivaltaan

F-rallisarjan kauden kolmas ja samalla ensimmäinen soraosakilpailu ajetaan lauantaina Raision UA:n 30-vuotisjuhlakilpailuna.

Kaasujalka Ralliin ilmoittautui 112 autokuntaa. Ensimmäisenä reitille lähtee yleinen (klassikko) luokka, jonka jälkeen ovat vuorossa nuottiluokat. Nuottiluokkien perään starttaavat seniorit ja sitten juniorit. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Raision keskustassa Vaisaaren koululla.

Kilpailu alkaa lauantaina kello 10.01. Seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 77,5 kilometriä sisältävä reitti kulkee luonnollisesti Raisiosta idän suuntaan. Tauolla poiketaan Pyhäjärven rantamaisemissa Valasrannan tanssilavalla Yläneellä. Maaliin ensimmäistä kilpailijaa odotetaan kilpailukeskukseen noin kello 17.30.

Viime kauden seniorimestari Juha Paavilainen siirtyi täksi kaudeksi yleiseen luokkaan (klassikko, ilman nuottia ajavat). Paavilaisen paluu senioreista onnistui mainiosti, sillä lappeenrantalainen on voittanut sekä Kaavilla, että Jämsässä JMK-rallissa. Paavilainen johtaakin yleistä luokkaa maksimipistein.

Kaavin tapaan JMK-rallissa kakkoseksi ajoi Tuomas Kamila. Toinen reilu parikymppinen lupaus Teemu Kuusinen oli kolmas kummassakin osakilpailussa. Kamila on sarjassa toisena ja Kuusinen kolmantena. Neljänneksi eniten pisteitä kerännyt Krister Sjölund ei ole mukana ja niinpä neljäntenä matkaan lähtee viidentenä pisteissä oleva Kari Mäkinen.

Rallin moninkertainen Suomen mestari ja SM-mitalisti Kosti Katajamäki teki komean paluun tositoimiin. Katajamäki voitti Kaavilla ja oli JMK-Rallissa kolmas. Toisena sarjassa on Markus Hellström, vain kahden pisteen päässä. Hellström oli avauskisassa kolmas ja Jämsässä hän pystyi pitämään Katajamäen takanaan ajaen kakkoseksi. Salolainen on aina ajanut hienosti Länsi-Suomen kisoissa, joten tavoitteena Hellströmillä on siirtyminen sarjan kärkeen.

Loistavaa työtä on tehnyt myös nuori, vasta 19-vuotias Nico Valkonen. Kaavilla kausi alkoi komeasti kakkossijalla ja jatkoksi Valkonen oli JMK-rallissa neljäs. Sarjapisteissä Valkonen on vain neljän pisteen päässä Katajamäestä ja kahden pisteen päässä Hellströmistä. Neljäntenä sarjassa on Petteri Salminen ennen Reijo Mattilaa.

Juha Koljonen vei vakuuttavasti voiton Kaavilla ollen koko kisan nopein. Jämsässä Koljonen taisteli maaliin tekniikkamurheiden hidastamana kakkoseksi. Kaavilla puolestaan tekniikan kiusaama Arto Juolahti keskeytti, mutta oli puolestaan JMK-rallin nopein kuljettaja. Nelivetoisen sarjaa johtaa ennen kesän kisoja Koljonen ja Toisena on Reijo Heikkilä. Juolahti on neljäntenä.

Marko Mansikkamäki on aloittanut vahvasti seniorien toisen kautensa. Avauskisassa Kaavilla Mansikkamäki oli kakkonen, mutta Jämsässä tuli sitten ensimmäinen voitto. Viisinkertainen mestari Kari Kytölä oli Kaavin ykkönen, mutta tekniikkaongelmat pudottivat oriveteläisen Jämsässä yhdeksänneksi. Mansikkamäki nousi seniorien ykköseksi ja kakkosena on hienoja otteita esittänyt Seppo Korhonen.

Matti Rinne ajoi komeasti voittoon Kaavilla, mutta Ouninpohjassa päättyi JMK-ralli ulosajoon ja pisteitä nolla. Uskomattoman kovan taistelun JMK-rallin voitosta kävivät Kaavilla kakkoseksi ajanut Kim Forsgren ja Kaavin kolmonen Ari-Pekka Koivisto. Koivisto nousi voittoon päätöspätkällä 3,1 sekunnin turvin. Kahden osakilpailun jälkeen kaksikko on kärjessä tasapistein. Koivisto on kuitenkin ykkösenä ennen Forsgrenia. Sarjassa kolmantena on legendaarisen Dragon Racing Teamin junnukuski Juha-Mikael Hannula.

Teemu Kuusinen johtaa Original-Cupia ennen Kim Forsgrenia ja Timo Tasankoa. Tulokas Cupissa kärkipaikkaa pitää Teemu Vesala kannassaan Pasi Mäkinen ja Aku Kaukoluoto.

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! F-rallisarjan pistetilanteet 2/5 osakilpailun jälkeen

Teksti: F-Rallisarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com