F1- ja Le Mans -legenda kilpaili Spa’n maratonkisassa lastensa kanssa – “Ennen kaikkea upea kokemus”

13.7.2017 / 12:41
Jacky Ickx osallistui Spa'n radalla ajettuun kilpailuun lastensa kanssa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Belgian kaikkien aikojen menestynein autourheilija, F1- ja Le Mans -legenda Jacky Ickx, nähtiin viime viikonloppuna jälleen kilparadalla, kun Ickx yhdessä lastensa kanssa osallistui legendaarisella Spa-Francorchamps’n radalla Belgiassa ajettuun Volkswagen Fun Cup Europe -sarjan kilpailuun. Kyseessä oli 25 tunnin maratonkilpailu, joka ajettiin Volkswagenin legendaarisilla Kupla-autoilla.

Jacky Ickx on autourheilussa nimi, joka suuremmin ei esittelyjä kaipaa. Belgialaista pidetään Formula 1:n MM-sarjan yhtenä kaikkien aikojen parhaista niistä kuljettajista, jotka eivät koskaan urallaan kuitenkaan onnistuneet voittamaan maailmanmestaruutta. Ickx osallistui F1-uransa aikana 122 osakilpailuun, ajoi 116 startista voittoon kahdeksan kertaa, palkintosijoituksia kertyi yhteensä 25 ja paalupaikkoja 13. MM-hopeaa Ickx saavutti Brabhamilla vuonna 1969, sekä Ferrarilla 1970.

Ickx on urallaan lisäksi ajanut Le Mansin legendaarisen 24 tunnin kilpailun 15 kertaa, voittanut sen kuudesti, sekä osallistunut Dakar-ralliin 14 kertaa saavuttaen tästä kilpailusta voiton Mercedes-Benzin ratissa vuonna 1983. Nyt ajetussa Volkswagen Fun Cup Europe -sarjan kilpailussa Spa’n radalla Ickx toteutti suuren unelmansa ja osallistui 25 tunnin kilpailuun yhdessä viiden lapsensa, Larissan, Vaninan, Romainin, Clementin, sekä Joy’n, kanssa.

– Aivan kuten heille, niin myös minulle tämä oli ennen kaikkea upea kokemus, Ickx hehkutti kilpailun jälkeen.

Mukana kilpailussa oli 119 autokuntaa. Kolmen tunnin ajon jälkeen Ickx’n perhe oli hienosti kymmenentenä, mutta sunnuntai-aamuna Romain joutui osalliseksi kolariin ja autoa jouduttiin korjaamaan varikolla sen verran kauan, että sijoitus romahti kauas kärjestä. Lopputuloksissa Ickx’n perhe oli lopulta 76. Kilpailun voittoon ajoi Team Allure, kuljettajinaan Cedric Bollen, Guillaume Mondron, Sebastien Kluyskens, sekä Fred Bouvy.

“X-autoksi” nimetty Ickx’n perheen kilpailussa käyttämä Volkswagen Kupla oli väritykseltään “keskiyön sininen”, aivan kuten oli Jacky Ickx’n kypärän väritys legendan F1- ja Le Mans -vuosinaan.

Jacky Ickx, 72

Syntynyt 1.1.1945 Bryssel, Belgia

122 F1-kilpailua, 116 starttia
Ei mestaruuksia, 8 voittoa, 25 palkintosijoitusta
13 paalupaikkaa, 14 kilpailun nopeinta kierrosta, 181 MM-pistettä

Osallistui 15 kertaa Le Mansin 24 tunnin kilpailuun
Voitti kilpailun kuusi kertaa ja nousi palkintopallille yhdeksän kertaa

14 kertaa mukana Dakar-rallissa, voitto Mercedes-Benzilla 1983

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit