MOTORSPORT

F3-kuski Aleksanteri Huovinen: “Kivaa oli, vaikkei kausi sujunut ihan suunnitelmien mukaan”

Britannian F3-mestaruussarja päättyi viikonloppuna ajettuun Doningtonin osakilpailuun. Double R Racing-tiimissä ajavan Aleksanteri Huovisen finaaliviikonloppuun mahtui onnistumisia ja pettymyksiä. Sarjan loppupisteissä 19-vuotias Huovinen on yhdeksäs.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Aleksanteri Huovisen piti ajaa testiä Doningtonissa ennen kisaviikonloppua torstaina ja perjantaina. Matkasuunnitelmien muututtua Huovinen saapui radalle vasta perjantaina ainoastaan kuullakseen, ettei tuolloin ajetakaan testejä. Näin ollen lauantaina ajettu aika-ajo oli samalla oululaiskuskin ensi kosketus Doningtonin rataan. Märällä radalla ajetun aika-ajon tuloksena oli yhdestoista lähtöruutu ensimmäiseen kisalähtöön.

– Potentiaalia olisi ollut parempaankin aika-ajosijoitukseen, mutta punaiset liput häiritsivät nopean kierroksen ajamista. Lopussa myös takarenkaat alkoivat osoittaa kuumenemisen merkkejä. Toivottavasti kisassa pystyn parantamaan sijoitusta, kertoi Huovinen aika-ajon jälkeen.

Ensimmäinen kisalähtö oli aika-ajon tapaan täynnä tapahtumia, ja osa kisasta ajettiin turva-auton takana. Lopulta kisa keskeytettiin yhdeksän ajetun kierroksen jälkeen. Huovisen sijoitukseksi tuli seitsemäs.

–  Kisa käytiin kuivalla radalla, ja olihan se aikamoista hakemista. Olen ihan tyytyväinen sijoitukseeni kun ottaa huomioon, että muut ovat vetäneet testiä yli sata kierrosta. Nyt illalla täytyy katsoa huolella videoita, jotta pystyy hyödyntämään erinomaisen lähtöpaikan eturivistä, kertoi tyytyväinen Aksu kisan jälkeen.

Sunnuntaina ajettiin totuttuun tapaan kaksi kisaa. Kakkoskisan lähtöpaikat tulivat ensimmäisen kilpailun tulosten mukaan niin, että kahdeksan ensimmäistä lähtee päinvastaisessa järjestyksessä. Aksun lauantain sijoitus tarkoitti starttia eturivistä kakkosruudusta, ensimmäistä kertaa kauden aikana. Hyvän lähdön jälkeen Huovinen ajoi kolmantena, kunnes turva-auto jouduttiin ottamaan taas radalle.

– Vauhti oli ihan ok turva-autoon asti. Turva-auton poistuttua ajoin ekaan mutkaan vähän liian kovaa, ja takapyörä meni nurmikolle. Se oli sitten menoa ja kisa päättyi keskeytykseen, totesi pettynyt Huovinen.

Kolmanteen, kauden viimeiseen kisalähtöön Huovinen starttasi lähtöruudukon loppupäästä ruudusta 16.

– Koska kyseessä oli kauden viimeinen lähtö, teemana oli ”kaikki tai ei mitään”. Ja tapahtumiahan riitti myös tässä lähdössä! Ensi tiimikaveri kääntyi päälle, onneksi autolle ei tullut isompia kolhuja. Loppukisan yritin hiillostaa edellä ajavia tekemään ajovirheitä, jotta pääsisin kuittaamaan heidän ohi. Ja sitten viimeisellä kierroksella vielä autoni etusiivestä putosi vasen puoli pois, ja menetin muutaman sijan ihan loppumetreillä, kertasi neljänneksitoista sijoittunut Huovinen kauden viimeistä kisaa.

BRCD British F3 Championship -sarjan loppupisteistä Aleksanteri Huovinen löytyy yhdeksänneltä sijalta. Kahdeksan kisaviikonlopun ja 24 kisalähdön jälkeen pisteitä kertyi yhteensä 245. Sarjan mestaruuden vei nimiinsä Huovisen tiimikaveri, brasilialainen Matheus Leist. Yhteensä sarjapisteitä keräsi 28 kuljettajaa.

– Kivaa oli, vaikkei kausi sujunut ihan niin kuin suunniteltiin. Iso kiitos Double R Racing -tiimille, ja onnittelut Leistille mestaruudesta!

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com