MOTORSPORT

Ferrari-komeetta Luka Nurmen taustalla Rovaniemen MM-rallista tuttu yrittäjä

Tamperelaisen Luka Nurmen ura kulkee juuri nyt vahvassa myötätuulessa.

Nuoresta iästään huolimatta Luka Nurmi, 16, on jo nyt ehtinyt saavuttamaan autourheilusta paljon menestystä. Tamperelaisen viimeisin hieno lisäys ura-CV:hen tuli viime viikonloppuna, kun Nurmi ajoi uransa ensimmäisen kilpailuviikonlopun rata-autoilun Ferrari Challenge Europe -sarjassa. Näyttämönä oli legendaarinen Monzan rata Italiassa ja Nurmi ei huomattavasti kokeneempien kilpakumppanien joukossa ujostellut, vaan näytti heti parasta osaamistaan.

Pro-luokassa kilpaileva Nurmi oli viikonlopun molemmissa aika-ajoissa nopein. Ensimmäinen kilpailulähtö päättyi keskeytykseen ensimmäisessä mutkassa, kilpakumppanin telottua suomalaisen autoa sillä seurauksella, että kilpailun jatkaminen oli mahdotonta. Sunnuntaina Nurmea ei sitten pysäyttänyt enää mikään, vaan tuloksena oli upea voitto, tämän sarjan historian nuorimpana kuljettajana kautta aikojen.

– Lauantain kolari meni täysin kanssakilpailijan piikkiin, kun hän käytännössä unohti jarruttaa ensimmäiseen mutkaan ja syöksyi suoraan autoni kylkeen. Nopeasti kilpailun jälkeen se asia käytiin hänen kanssaan läpi ja sitten aloin keskittymään sunnuntain kilpailuun. Vaikka siinäkin kilpailussa sattui ja tapahtui paljon, niin onneksi sain ajaa täysin murheettoman kilpailun ja siten keskittyä johtamaan sitä sen lähdöstä maaliin, Nurmi kommentoi tiedotteessaan.

Viime vuonna Pohjoismaiden (NEZ) Porsche Sprint Challenge -sarjan mestaruuden, sekä Legendsin Semi-Pro-luokan Suomen mestaruuden voittanut Nurmi kilpailee tänä vuonna tanskalaisessa Formula Racing -tiimissä ja kalusto tulee Ferrarin viralliselta GT-tiimiltä, AF Corselta, joka vastaa myös kaluston ylläpidosta.

Ferrari 488 Challenge Evo -autossa on 3,9-litrainen moottori, joka “hönkii” kuljettajalleen käskytettäväksi 670 hevosvoimaa, huippunopeuden ollessa noin 340 km/h.

 

Ferrari 488 Challenge Evo -auton 3,9-litraisesta moottorista irtoaa noin 670 hevosvoimaa (Kuva: Luka Nurmen tiedotus).

 

 

“Sen tietää myös Ferrari”

Sunnuntain kilpailulähdössä Nurmi kirjautti myös nopeimman kierroksen, joka on Ferrari Challenge -sarjan kaikkien aikojen nopein kierrosaika Monzan radalla.

– Viikonloppu oli suurta tunteiden vuoristorataa, kun ensiksi jouduin kokemaan urani suurimman pettymyksen ja sitten vuorokautta myöhemmin sen suurimman onnistumisen. Kieltämättä kyllähän se hienolta tuntuu, kun nyt yksi unelma on saavuttettu, voitto Ferrarilla ja vielä vauhdin temppelissä eli Monzassa kera uuden rataennätyksen, oli unelmieni täyttymys. Nyt lähdetään tavoittelemaan seuraavaa askelmaa kohti ammattilaisuutta, Nurmi suunnitteli.

Äärimmäisen lahjakas ja jo nyt paljon erilaisilla autoilla ajokokemusta kerännyt Nurmi kellotti marraskuussa Italian Cremonassa ajetuissa testeissä lähes kaksi sekuntia kovemman kierrosajan kuin muut testikuljettajat ja tuon onnistumisen myötä paikka arvostettuun Ferrari-sarjaan lopulta avautui. AF Corse -tiimissä menestystä saavuttanut Toni Vilander tiesi jo ennen Monzassa ajettua kauden avausta, että Nurmessa on potentiaalia vaikka mihin.

– Lukan tulee nyt pitää pää kylmänä ja ottaa yksi varma askel kerrallaan, sillä lahjakkaalla nuorella miehellä on ruhtinaallisesti aikaa kehittyä superautojen sankariksi. Hänen osaltaan ei enää tarvitse puhua pelkästä potentiaalista seuraavaksi suomalaiseksi autourheilun supertähdeksi. Sen tietää myös Ferrari, Vilander korosti.

Itsekin aikoinaan autourheilua harrastanut yrittäjä Markku Rautio on viime aikoina ollut näkyvästi mukana tukemassa autourheilua eri muodoin ja monet varmasti muistavat Raution yrityksen M.Rautio Oy:n helmikuussa ajetun Rovaniemen MM-rallin yhtenä pääyhteistyökumppaneista. Autourheilijoista Rautio tukee tällä hetkellä rallikuljettajia Juha Saloa, sekä Egon Kauria, ja viimeisimpänä Rautio lähti mukaan Nurmen taustajoukkoihin.

– Kaudelle 2021 asetetut tavoitteet ovat kovat. Mikäli kaikki menee nappiin, niin Juha Salo on rallin Suomen mestari, Egon Kaur WRC3-luokan mestari ja Luka Nurmi syksyn viimeisen osakilpailun jälkeen Ferrari Challenge Europe -sarjan loppupisteissä kolmen parhaan joukossa. Kova tavoite, mutta kaikki tehdään sen eteen, Rautio sanoo.

Seuraavat kaksi kilpailulähtöä ajetaan Red Bull Ringillä Spielbergissä, Itävallassa 1.-2. toukokuuta. Nurmi on avausviikonlopun jälkeen Pro-luokan pisteissä kolmantena.

Pro-luokan pistetilanne 2/14 osakilpailua

1) Michelle Gatting (DEN) 29
2) John Wartique (BEL) 21
3) Luka Nurmi 19
4) Matus Vyboh (SVK) 19
5) Frederik Paulsen (DEN) 17

Ferrari Challenge Europe kilpailukalenteri 2021

01.-02.05. Spielberg, Itävalta
29.-30.05. Brno, Tshekki
19.-20.06. Valencia, Espanja
27.-29.08. Nurburgring, Saksa
11.-12.09. Spa-Francorchamps, Belgia
04.-07.11. Mugello, Italia

Seuraa kuljettajaa somessa! Kotisivut Facebook Instagram

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com