FIA ei sulkenut korviaan kritiikiltä, rallicrossin MM-sarjaan iso muutos

7.12.2023 / 11:56
Rallicrossin MM-sarjan kauden päätös ajettiin Hong Kongissa (Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Polttomoottoriset Supercar-luokan autot tekevät paluun rallicrossin MM-sarjaan ensi vuonna.

Rallicrossin MM-sarjassa on pääluokan osalta kilpailtu kaksi viimeisintä kautta täyssähköisillä RX1e-luokan autoilla. MM-sarjan tavoitteena oli tehdä luokasta rallicrossissa kaikin puolin edelläkävijä, mutta toisin kävi. Kahden kauden aikana ei yhdessäkään MM-osakilpailussa ole ollut mukana kymmentä autoa enempää ja katsojat ovatkin kritisoineet sosiaalisessa mediassa jo pitkään MM-sarjan tekemiä päätöksiä. Kilpailuissa katsomot ovat olleet puolityhjiä.

Lajilegenda, niin kuljettajana, kuin oman nimikkotiiminsä vetäjänäkin useita rallicross-mestaruuksia MM- ja EM-tasolla voittanut Johan Kristoffersson, ehdotti aiemmin tänä vuonna, että MM-sarjassa pitäisi pääluokassa sallia myös Supercar-luokan autoilla kilpaileminen. Kyseinen sääntö on ollut voimassa rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjassa RallyX:ssä jo vuodesta 2021 lähtien. Kristofferssonin ehdotus sai laajasti tukea niin laji-ihmisiltä, kuin faneiltakin.

Nyt huutoon on vastattu myös kansainvälisen autoliiton FIA:n ja sen promoottorin puolelta. Ensi vuonna rallicrossin MM-sarjan pääluokassa tullaan kilpailemaan niin täyssähköautoilla, kuin myös polttomoottoreilla varustetuilla Supercar-luokan autoilla. Tarkemmat säännöt julkistetaan myöhemmin.

– Olemme innoissamme saadessamme esitellä uuden “teknologioiden välinen taistelu” -konseptin, rallicrossin MM-sarjan promoottorina toimivan GmbH:n toimitusjohtaja Arne Dirks kommentoi tiedotteessa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2024 kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu. Uudistuksen myötä MM-sarjaan otetaan ensi vuonna mukaan 16 vakituista kuljettajaa ja lisäksi jokaiseen osakilpailuun myönnetään yksittäisiä kuljettajapaikkoja villi kortti -menetelmällä. Rallicrossin MM-sarjan promoottori uskoo, että nyt tehdyn uudistuksen myötä kuljettajamäärä tulee nousemaan ja kahdelta viimeisimmältä kaudelta surullisen tutuiksi tulleet “puolityhjät gridit” ovat historiaa.

– Olemme kaikki nähneet ja nauttineet RX1e-sähköautojen tehokkuudesta ja potentiaalista viimeiset pari vuotta ja olemme myös todistaneet runsaasti intohimoa polttomoottoriautoja kohtaan EM-sarjan puolella. Kuljettajat ja tiimit kaikkialla ovat osoittaneet suurta kiinnostusta ja uskomme, että tämä uusi formaatti tarjoaa niin kilpailijoille, kuin myös faneille molempien maailmojen parhaat puolet, Dirks korostaa.

Ensi vuonna rallicrossin MM-sarjassa koetaan merkittävä muutos myös alkuerien osalta. Kun aiemmin alkuerälähdöissä on ajettu kelloa vastaan, niin ensi vuodesta eteenpäin alkueräpisteitä jaetaan lähtöjen sijoitusten perusteella. Tämä takaa sen, että vaihtuvat rata- ja sääolosuhteet eri lähtöjen välillä eivät enää vaikuta kokonaistuloksiin. Myös MM-sarjan rengastoimittaja vaihtuu, kun jatkossa renkaiden toimituksesta vastaa Hoosier Racing Tire.

Nyt tehdyillä muutoksilla halutaan nostaa rallicrossin MM-sarjan profiilia, koska kausi 2023 oli ehdottomasti vuonna 2013 käynnistyneen MM-sarjan surkein. Kauden neljännessä osakilpailussa Englannin Lydden Hillissä ranskalaisen Special One Racing -tiimin autot ja varikkopilttuu paloivat auton latauksen yhteydessä syttyneessä tulipalossa ja tutkimusten ollessa käynnissä, Englannin lisäksi myös Belgian ja Saksan osakilpailut pääluokan osalta peruttiin.

Kauden neljä viimeistä osakilpailua Etelä-Afrikassa ja Hong Kongissa ajettiin MM-sarjan kakkosluokan (RX2e) autoilla. Maailmanmestariksi kruunattiin jo kuudennen kerran Johan Kristoffersson, toiseksi MM-pisteissä sijoittui Kevin Hansen ja viime kauden tapaan Niclas Grönholm nappasi MM-pronssia. Tiimeistä ykkönen oli Kristoffersson Motorsport.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit