MOTORSPORT

FIA haluaa leikata tiimien kuluja – Rallicrossin MM-sarjaan paljon sääntömuutoksia

Rallicrossin MM-sarjaan on alkavalle kaudelle tehty sääntömuutoksia, joilla halutaan ennen kaikkea pienentää tiimien kausikohtaisia kustannuksia, jotka varsinkin yksityistiimien osalta ovat viime vuosina karanneet monien mielestä jo täysin käsistä.

MM-sarjaan osallistuvien tiimien ja kuljettajien testiajoja valvotaan tänä vuonna tiukemmin kuin aiemmin. Testaaminen MM-sarjan radoilla sallitaan tänä vuonna vain virallisten testien yhteydessä, joita talven aikana ajettiin Silverstonen, sekä Loheacin radalla. Kauden aikana tapahtuva virallinen testisessio ajetaan Riian radalla Latviassa ja tuo ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. MM-sarjan ulkopuolisilla radoilla testaamista ei ole rajoitettu.

Autoissa kauden aikana käytettävien osien määrää on rajoitettu. Kun aiemmin kauden aikana sai käyttää kolmea moottoria, niin nyt moottorien sallittu määrä on kaksi. Turboahtimia sai käyttää aiemmin kaksi per kilpailu, mutta tänä vuonna määrä on rajoitettu neljään turboahtimeen koko kauden aikana. Autojen aerodynamiikkaa ei taka-osan spoilerin osalta saa muuttaa kauden aikana. Uusien sääntöjen tarkoituksena on painottaa autoissa haettavan nopeuden lisäksi myös luotettavuutta ja sitä kautta luonnollisesti myös säästöjä kuluissa.

Renkaiden käyttö on rajoitettu 12 renkaaseen kilpailua kohti ja kauden kolmannesta osakilpailusta (Belgia) eteenpäin niin, että kahdeksan renkaista saa olla uusia ja neljä rengasta pitää aina olla edellisestä osakilpailusta. Vaihteiston välityssuhteet on rajoitettu kahteen per kausi, kun aiemmin niitä sai muuttaa täysin vapaasti kauden aikana.

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com