MOTORSPORT

FIA otti rallicross-lupaus Sami-Matti Trogenilta lisenssin pois: “Olen pahoillani”

Loistavasti alkanut kausi Rallycross Challenge Europe sarjassa kariutuu FIA:n lisenssisääntöihin. Trogenin kausi alkoi Unkarista, koska hän täytti lisenssiin vaadittavat 14 vuotta vasta toiseen osakilpailuun mennessä. Hän voitti heti ensimmäisen osakilpailun, sarjan kolmanteen kilpailuun hän osallistui Liettuassa ja sijoittui siellä toiseksi.

Lennokkaasti alkanut kausi alkoi näyttämään sarjapisteissäkin lupaavalta koska hän oli tässä vaiheessa sarjan kolmantena, joten mahdollisuudet olivat vaikka mihin.

Liettuan osakilpailun jälkeen taivas musteni.

– Saimme viestin sarjalta, jossa he ilmoittivat että FIA on kieltänyt minua osallistumasta seuraavaan osakilpailuun, koska olen saanut lisenssin väärin perustein. Sääntöjen mukaan minun olisi pitänyt olla 14-vuotta heti vuoden alussa kun lisenssi myönnettiin. Uskoimme, että saan aloittaa kun täytän 14-vuotta toukokuussa. Tässä tapahtui virhe, jota Fia ei nyt suostu hyväksymään vaan ottavat minulta lisenssin pois, toteaa pettynyt Sami-Matti Trogen.

Trogen on saanut apua omalta lajiliitolta Suomesta, mutta heidänkään ponnistelunsa eivät auta, vaan päätös on ja pysyy. Ajot on ajettu Euroopan osalta tältä kaudelta.

– Olen erittäin pahoillani sponsoreiden ja fanieni takia, mutta lupaan jatkaa työtä uran eteen normaalisti ja tämä antaa minulle vain lisää vahvuutta tuleviin koitoksiin, sanoo Trogen.

Sami-Matin isä on ollut jokaisessa kilpailussa mukana tukemassa poikaansa, myös hän on harmissaan.

– On vaikea vieläkään uskoa todeksi se, että jarrutetaan nuoren lahjakkuuden uraa tällä tavoin, mutta toisaalta ymmärrän että säännöt ovat sääntöjä. Kovin pienestä tämä kuitankin jäi lopulta kiinni, vain neljän kuukauden takia kausi katkesi kesken. Harmilliseksi tämän tekee se, että olemme tehneet todella paljon hommia Eurooppaan pääsemiseksi, meidän ja taustajoukkojeni työmäärä on ollut todella suuri, mutta tämä ei painanut päätöksessä, toteaa isä Mika Trogen.

Kauden ajamiset eivät kuitenkaan lopu, vaan nyt tähtäin siirretään muualle. Sami-Matti Trogen jatkaa Estonian Rallycross sarjaa loppukauden. Hän johtaa sarjaa kahden pisteen turvin, vaikka on joutunut jättämään päällekkäisyyksien takia yhden kilpailun väliin. Seuraava kilpailu ajetaan Pärnussa tulevana viikonloppuna. Kehitystyö jatkuu myös tallin kanssa. Lahjakkaan Sami-Matin ja Set Promotionin yhteystyö on vasta alkutaipaleella ja nuoren kuljettajan eteenpäin vieminen kohti päämäärää on vasta alussa, pieni takapakki ei vaikuta lopputulokseen millään tavalla.

– Set Promotion-talli vie Sami-Mattia eteenpäin ja projekti jatkuu, toteaa tallia luotsaava Jussi Pinomäki.

Lähde ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com