MOTORSPORT

Flying Finn 100 Race: Kaisa Eiristöllä edessään uusi luokka – “Ehdottomasti finaaliin”

Kaisa Eiristö on ollut pienestä pitäen mukana autourheilussa ja ajokokemustakin on kertynyt jo useita vuosia. AL-Helsinkiä edustava nuori nainen on ehtinyt niittämään myös menestystä, sillä saavutuksina on muun muassa kartingin Yamaha-luokan Suomen mestaruus vuonna 2015 ja KZ2-luokan SMhopeaa viime kaudelta.

Tällä kaudella Kaisa Eiristö, 21, on edelleen mukana kartingin SM-sarjan KZ2-luokassa, mutta on hakenut kokemusta myös ulkomaisista sarjoista. Karting pitää Eiristön kiireisenä, sillä ennen EM-kotikilpailua PowerParkissa kesä on mennyt pitkälti lajin parissa.

– Kyllä tässä melkein koko ajan ollaan ajamassa. Pari viikkoa sitten oltiin edellisessä EM-osakilpailussa Ranskassa, nyt tulevana viikonloppuna on SM-kisa Oulussa ja sitten tuleekin jo PowerParkin EM-osakilpailu, Eiristö sanoo.

Kartingin parissa ajaa mukava määrä myös nuoria naisia ja tyttöjä ja Suomen mestari Eiristö on nuorempiensa idoli.

– On tosi hienoa, jos pystyn olemaan muille esikuva ja näyttämään esimerkkiä sekä sen, että tytötkin pärjäävät tässä lajissa.

Alahärmän EM-kotikilpailu ajetaan vajaan parin viikon päästä (21.-23.7.) PowerParkin radalla. Kisaan Eiristölle lisämaustetta tuo uusi luokka.

– Flying Finn 100 Race -kisassa olen mukana OK-luokassa, koska siellä KZ2-kalustolla ei ajeta ollenkaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ajan siellä toisella autolla ja toisenlaisella moottorilla. OK-autot ovat suoravetoisia ja niitä on hieman erilaista ajaa mutta uskon, että ajo lähtee kyllä sujumaan niidenkin kanssa.

Eiristö tavoittelee Flying Finn 100 Race -kilpailussa finaalipaikkaa, mutta tiedostaa sen vaativan niin loistavaa onnistumista, kuin hiukan tuuriakin.

– Uusi luokka ja uudet kilpakumppanit tuovat siihen omat juttunsa mukaan, mutta ehdottomasti finaaliin yritän ajaa. Aina kaikki ei kuitenkaan ole itsestäkään kiinni ja kisatilanteissa voi olla tapahtumia, joihin ei voi itse vaikuttaa. Rata ei ole hirveän tuttu, mutta kävimme siellä ennen juhannusta testaamassa ja puitteet ovat todella upeat. Siellä on siltaa ja tunnelia, sekä koko miljööhän on todella hieno, Eiristö kehuu.

Kartingin ja töiden ohella Eiristö on ehtinyt miettimään tulevaisuutta jo hieman pidemmälläkin tähtäimellä.

– Ulkomailta on tarkoitus kerätä vielä lisää kokemusta ja sitten ehkä pikkuhiljaa olisi tarkoitus myös siirtyä rata-autoilun puolelle. Legendsejä olen jo kokeillut ja ehkä se suunta voisi olla sitten ensi vuoden juttu. Siellä sitten näkisi mihin rahkeet riittävät, mutta kyllä tavoitteena olisi tästä kilpa-ajamisesta ammatti saada joskus tulevina vuosina, Eiristö päättää.

Kartingin EM-kilpailu eli Flying Finn 100 Race järjestetään Alahärmän PowerParkissa 21.-23. heinäkuuta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti: Flying Finn 100 Race -kilpailun tiedote
Kuva: AKK / Outi Talikka

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com