Ford Motorcraft Rally Teamille viides sija SM-sarjassa – “Ei mitään tavoitteita”

24.10.2018 / 04:37
Arttu Lähdeniemi Turun SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajina rallin SM-sarjassa kaudella 2018 ajoivat Niko Mäkinen, Jani Luhtaniemi, sekä kahdessa viimeisessä osakilpailussa Arttu Lähdeniemi.

Fordin maahantuojan tukema rallitiimi osallistui tänä vuonna rallin SM-sarjassa tiimien väliseen SM-taisteluun, missä sijoitus loppupisteissä oli viides.

– Emme asettaneet mitään tavoitteita tiimien mestaruussarjan suhteen. Tiimin perusajatushan on auttaa nuoria kuljettajia ralliuran alkuvaiheessa. Kuskit itse asettavat omat tavoitteensa kaudelle ja tottakai sitä toivoo ja auttaa parhaansa mukaan, että kaverit pärjäisivät. Ainahan sitä on mukavampaa menestyä, Ford Motorcraft Rally Teamin tiimipäällikkö Arto Kumpumäki kommentoi tiedotteessa.

Tiimin kuljettajat kilpailivat SM3-luokassa Ford Fiesta R2T -autoilla, missä Niko Mäkisen sijoitus loppupisteissä oli kuudes, Jani Luhtaniemen yhdeksäs ja Arttu Lähdeniemen viidestoista.

– Nikon talvi oli ehdottomasti positiivinen, hienoa suorittamista. Samoin Janin vauhti kesällä. Harmi ettei kumpikaan pystynyt pitämään hyvää suorittamista yllä koko kautta. Nikolla kesäkautta vaikeuttivat tekniikkamurheet ja Janin alkukausi meni pipariksi ulosajojen myötä, Kumpumäki kertaa.

Siinä missä Mäkinen ja Luhtaniemi ajoivat tiimin väreissä täyden SM-kauden, niin Lähdeniemi hyppäsi tiimiin mukaan kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

– Arttu on nuori kuljettaja, joka väläytti hyvää vauhtia aika-ajoin. Saa nähdään mihin hän yltääkään, kunhan kokemusta ja kilometrejä tulee lisää, Kumpumäki pohtii.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit