MOTORSPORT

Ford Motorcraftin Jonna Olkoniemi ja Niko Mäkinen maltillisesti kohti Tunturia

Ford Fiesta -autojen rallisarjaa ajetaan jälleen tänä vuonna kotimaisen arvosarjan Ralli SM:n yhteydessä. Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua. Tulevana viikonvaihteena ajettavaan sarjan avauskilpailuun, Rovaniemen Arctic Lapland Ralliin starttaa kahdeksan Fiesta R2-kuskia.

Ford Motorcraft osallistuu myös tiimienväliseen SM-sarjaan kaudella 2017. Viime vuoden tapaan tiimi hoitaa ilmoittautumiset sarjan osakilpailuihin kahdelle ennakkoon valitulle kilpailijalle. Kaikkien Ford Fiesta -kuljettajien on mahdollista päästä ajamaan tiimipisteistä, sillä ne valitaan aiempien osakilpailujen menestyksen perusteella.

Parhaiten menestyneille on luvassa sarjapalkintoja. Voittaja pääsee tutustumaan Fordin WRC-talliin Espanjan Katalonian MM-rallissa sekä kutsutaan sen jälkeen tallin päätösjuhliin.

Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi on valittu tiimin virallisiksi kuljettajiksi ja heidän kalustonsa onkin teipattu Ford Motorcraftin väreihin.

21-vuotias Olkoniemi on hankkinut paljon lisää kokemusta ja hän on aivan eri tilanteessa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

– Viime kaudella tuli paljon oppia ja kisakilometrejä. Myös nuotti on kehittynyt koko ajan. Nyt kartanlukijana toimii Enni Mälkönen, jonka kanssa takana on vasta kaksi rallia. Yhteistyömme sujuu aivan loistavasti, paljon on tehty nuottitreeniä ja ajettu reilu pari sataa kilometriä testiä kilpa-autolla. Tuleva kisa jännittää, mutta nyt on silti rennompi mieli lähteä kauden avaukseen, kun auto on tuttu ja valmistautuminen tehty huolellisesti, Jonna toteaa.

Olkoniemi jatkaa viime kaudelta tutulla Fiesta R2T EcoBoost -mallilla, jollaisen samanlaisen on hankkinut myös Niko Mäkinen.

– Olen oikein tyytyväinen, kun tuli kutsu Ford Motorcraft -tiimiin. Parhaani teen, että ne perinteiset värit ovat korkealla tuloslistalla. Kausi tulee olemaan haastava, sillä monta kuskia yrittää aivan sinne kuumimpaan kärkeen. Minulla on uutta asiaa näin kauden aluksi, kun kalusto vaihtui uudempaan Fiestaan ja vierellä aloittaa uusi kartanlukija Antti Haapala, Niko kertoo.

Kovimpia Niko Mäkisen haastajia ovat viime vuonna Rovaniemellä luokan voittanut Miika Hokkanen sekä Henrik Pietarinen, joka saavutti viime kauden päätöskisasta voiton sekä SM-sarjan että Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy puolella.

Lähde: Ford Motorcraftin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com