Fordin rattiin siirtyvä Craig Breen hehkutti suomalaislegendoja – “Epätodellista”

6.10.2021 / 10:54
Craig Breen siirtyy M-Sport Ford -talliin kaksivuotisella sopimuksella (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna viidestä ajamastaan MM-rallista kolme palkintosijoitusta saavuttanut Craig Breen siirtyy Hyundailta M-Sport Ford -talliin kaksivuotisella sopimuksella.

Craig Breen, 31, kilpailee rallin MM-sarjassa ensi kaudella M-Sport Ford -tallissa ja irlantilaiselle on luvassa koko kauden kattava ohjelma brittitallin uudella Ford Puma Hybrid Rally1 -autolla, jonka ensiesiintyminen kilpailuolosuhteissa tapahtuu Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa. Breenin sopimus on kaksivuotinen.

– Olen niin onnellinen ja ylpeä saadessani liittyä M-Sport Ford -talliin yhdessä Paulin (Nagle, kartanlukija) kanssa. Matka MM-sarjassa on ollut meille pitkä ja pitänyt sisällään monia käänteitä, mutta nyt olemme saaneet kultaisen lipun kilpailla moottoriurheilun arvostetuimmalla merkillä ja taistella maailmanmestaruudesta, Breen hehkuttaa uuden tallinsa tiedotteessa.

Brittitallin tiedotteen mukaan Breen pääsi kokeilemaan Pumaa pari viikkoa sitten, mutta viralliset testit uuden tallinsa väreissä irlantilainen aloittaa tässä kuussa Espanjassa.

– Ford on aina ollut lähellä sydäntäni. Rakastan rallia ja kaikkea mitä siihen liittyy, mutta erityisesti historiaa. Se, että nimeni liitetään sellaisten Fordilla kilpailleiden kuljettajien joukkoon, kuten Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae ja Carlos Sainz, se on epätodellista ja todellinen etuoikeus, Breen herkistyy.

Breen kilpaili uransa alkuvaiheessa Fordin eri malleilla eri sarjoissa ja vuonna 2011 hän valloitti M-Sportin rakentamalla Ford Fiesta R2 -autolla junioreiden maailmanmestaruuden (silloin nimellä WRC Academy, nykyisin JWRC). Palkinnoksi mestaruudestaan Breen sai vuonna 2012 kilpailupaketin S-WRC-luokkaan, jonka mestaruuden hän myös voitti. Autona Breenillä oli Ford Fiesta S2000.

– Olen tuntenut ja seurannut Craigin taivalta nyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Hänen isänsä (Ray Breen) oli merkittävä M-Sportin asiakas ja olen nähnyt Craigin kehittyvän kuljettajana useilla erilaisilla M-Sportin autoilla sille tasolle missä hän nykyisin on, hyödyntäen tarjoamiamme mahdollisuksia edetä uralla, M-Sportin toimitusjohtaja Malcolm Wilson taustoittaa.

 

Malcolm Wilson seuraa tarkasti, kun Craig Breen laittaa nimensä sopimuspapereihin (Kuva: M-Sport Ford).

 

 

 

“Uusi automme on fantastinen”

Vuosina 2013-2015 Breen saavutti rallin EM-sarjasta yhden hopean ja kaksi pronssia. Vuonna 2016 Breen hyppäsi Citroenin tehdastalliin ja nappasi kuudesta ajamastaan MM-rallista WRC-autolla uransa ensimmäisen MM-rallin yleiskilpailun palkintosijoituksen. Tämä tapahtui Jyväskylässä, uran kolmannessa WRC-startissa, missä Breen ajoi kolmanneksi, aivan kuten ajoi myös tämänvuotisessa kilpailussa Hyundailla.

Breen on urallaan startannut 68 MM-ralliin ja saavuttanut niistä kuusi palkintosijoitusta (ei voittoja). Kolme viimeisintä “podiumia” ovat tulleet tällä kaudella ja kaikki peräkkäisistä Breenin ajamista MM-ralleista. Virossa ja Belgiassa sijoitus oli toinen ja Jyväskylässä viime viikonloppuna siis kolmas. Vaikka Breen on kerännyt tänä vuonna MM-pisteitä vain viidestä osakilpailusta, kun MM-sarjaa on ajettu kymmenen osakilpailua, on hän MM-pisteissä kuudentena.

– Craigin suoritukset tällä kaudella eivät ole jääneet huomaamatta. Hän on tuonut fantastisia tuloksia tallilleen, vaikka on ajanut vain osan MM-sarjan osakilpailuista. Aloitimme neuvottelut Craigin mahdollisuudesta liittyä talliimme joitakin kuukausia sitten ja olen erittäin innoissani, että nyt voimme virallisesti julkistaa hänen olevan johtava kuljettajamme seuraavien kahden kauden ajan, Wilson iloitsee.

Ford on voittanut autonvalmistajien maailmanmestaruuden neljä kertaa: 1979, 2006, 2007, sekä 2017, joista kolme ensimmäistä tuli tehdastallina ja viimeisin neljä vuotta sitten M-Sportin nimissä. Palkintosijoituksia Fordilla on saavutettu rallin MM-sarjassa eniten, 367 kappaletta, ja osakilpailuvoittoja toiseksi eniten, 91 kappaletta. Viime vuosina brittitallin menestys on kuitenkin ollut heikkoa, mutta Wilson uskoo uuden auton siivittävän heidät uuteen nousun.

– Uusi automme on fantastinen ja en epäile hetkeäkään, etteikö Craig ja Puma yhdessä toisi tallille menestystä tulevina kausina, Wilson vakuuttaa.

M-Sport Ford -talli tiedottaa muista kuljettajasopimuksista ensi kauden osalta myöhemmin. Kuluvan kauden kaksi viimeistä MM-rallia ajetaan 14.-17. lokakuuta Espanjassa, sekä 19.-21. marraskuuta Italian Monzassa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit