Formula E -sarjaan valmistajien mestaruus

20.3.2024 / 16:32

[ A- ] / [ A+ ]

FIA Formula E -sarjassa jaetaan tästä kaudesta alkaen myös valmistajien titteli. Mestaruudesta taistelee kuusi valmistajaa.

Nämä kuusi valmistajaa ovat Electric Racing Technologies, Jaguar, Mahindra Racing, Nissan, Porsche ja Stellantis. Aikaisemmin jaossa on ollut henkilökohtaisen tittelin lisäksi vain tiimimestaruus.

Pistelaskusysteemi on samanlainen kuin se on tiimien mestaruussarjassa ja lisäpisteitä voi kerryttää paalupaikasta sekä kisan nopeimmasta kierroksesta.

Varsinaisen pokaalin lisäksi voittaja saa käyttöönsä ”Winner’s Badge”-tunnuksen, joka on seuraavalla kaudella esillä kuljettajien kypärissä, autoissa ja tiimin vaatetuksissa.

Tiimien mestaruudesta tästä kaudesta lähtien, joka on sarjan kymmenes vuosi.

– Tätä on työstetty pitkään ja se merkitsee yhtä merkkipaalua sarjan kehityksessä. Valmistajat ovat olleet sarjan keskiössä kehittämällä uutta teknologiaa ympäristöä kuormittamatta. Heidän panostuksensa ovat olleet tärkeässä roolissa; ei ainoastaan muovaamalla kilpa-autoilun tulevaisuutta, vaan kehittämällä myös sähköautoilua.

– Tämä palkinto on kunnianosoitus heidän sitoutumisestaan ja roolistaan matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta, toteaa Formula E -sarjan perustaja Alberto Longo.


Facebook kommentit