Forsgren ajoi voittoon Iisalmessa, draamaa viimeisellä erikoiskokeella – “Raakana vaihdetta silmään”

20.1.2019 / 09:30
Kim Forsgrenin tyylinäyte Iisalmen lumella (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden 2019 avausosakilpailu ajettiin lauantaina Iisalmessa. Junioreiden ykkönen oli Kim Forsgren, kun taas nuorissa nopeinta vauhtia piti Petteri Jäppinen.

Kim Forsgren yhdessä kartanlukijansa Juha Laaksosen kanssa nakutti kuudelle ajetulle erikoiskokeelle viisi junioreiden nopeinta aikaa, joten voitto oli enemmän kuin ansaittu. Voittomarginaaliksi muodostui 28,1 sekuntia toiseksi sijoittuneeseen Kristian Niemiseen nähden. Kolmannen sijan nappasi Timo Niini, jolla eroa kärkeen kertyi 33,2 sekuntia.

– Hyvät fiilikset, kerrankin onnisti! Viime viikonloppuna sai jo hyviä kilometrejä alle ja myös täällä voitettiin. Hyvää ajamista, Forsgren kommentoi sarjan tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Ilman ongelmia ei Forsgrenin kilpailupäivä kuitenkaan sujunut.

– Viimeinen pätkä mentiin ilman kytkintä. Riskejä on, kun raakana laittaa vaihdetta silmään, mutta päästiin maaliin, Forsgren huokaisi.

Nuorten luokan voittoon ajoi Petteri Jäppinen, joka oli 9,7 sekuntia toiseksi sijoittunutta Niklas Heinoa nopeampi. Verneri Säisä oli kolmas, eroa kärkeen kertyi 11,4 sekuntia. V1600 Trophyn ykkönen oli Jere Paananen ja Naisten Cupissa voittoa pääsi juhlimaan Elina Valtaala.

Seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 16. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit