FTCC Pärnu: Ei pelkkä autokilpailu vaan koko perheen tapahtuma – “Jokaiselle jotakin”

27.6.2017 / 07:50
Pärnussa mukana nähdään myös Porschet ja Roope Rinne-Laturi (Kuva: AKK / Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Finnish Touring Cars Championship eli FTCC-sarjan kolmas ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Viron maaperällä tulevana viikonloppuna. Pärnussa kisailtavaan Suur Võidusõit -tapahtumaan osallistuu noin 150 kilpailijaa seitsemästä eri maasta.

FTCC-sarjan Pärnun osakilpailun aika-ajot ovat poikkeuksellisesti jo perjantaina ja FTCC-luokkien osalta kilpailulähdötkin saadaan päätökseen jo lauantaina. Suur Võidusõit -tapahtuma jatkuu muiden luokkien osalta sunnuntaille saakka. Auto24ring-radalla ajettavassa kilpailussa nähdään FTCC-luokkien ohella Legends, GT Open, Formula 4 ja Formula Historic -luokat.

Suur Võidusõit -tapahtuman tiedottaja Margus Kiiver kokee kunnia-asiaksi, että suomalasetkin ratasarjat ovat mukana Viron osakilpailussa.

– On meille suuri kunnia päästä järjestämään suomalaisen sarjan osakilpailu. Suur Võidusõit on palkittu aiemmin parhaana Suomen sarjan osakilpailuna ja Pärnun osakilpailussa on aina paljon suomalaisia paitsi kilpailemassa, myös yleisön joukossa. Tästä olemme erityisen ylpeitä ja kiitollisia, kumartaa Kiiver.

Kiiver korostaa myös tapahtuman merkitystä Viron rata-autoilulle.

– Suur Võidusõit on viime vuosina ollut yksi tärkeimmistä rataajon kilpailuista. Paikalle odotetaan noin 150 autoa, mikä on Viron osalta iso numero. Olemme halunneet luoda kansainvälisen koko perheen tapahtuman, minkä vuoksi on oltu yhteydessä Suomeen ja Baltiaan ja luotu Pohjois-Euroopan mestaruussarja. Tänä vuonna yksi tärkeä asia on myös Formula 4 -sarja, missä nähdään nuoria kuljettajia lähes koko Euroopasta. Luokassa on mukana myös virolaisia kuljettajia ensimmäistä kertaa, valaisee Kiiver.

Kiiver näkee viikonlopun tapahtumassa myös maaottelun aineksia.

– Meillä on ikään kuin Viro-Suomi maaottelua kilpailun osalta. Virolla ja Suomella on tänä vuonna mm. yhteinen sarja BMW Xtreme. Virolaiset haluavat voittaa kotiradallaan, kun taas suomalaiset haluavat voittaa virolaiset heidän kotiradallaan, hymyilee Kiiver.

Kiiver muistuttaa myös, että kyseessä on koko perheen tapahtuma, ei vain autourheilukilpailu.

– Meillä on tapahtumassa konsertti ja jokaiselle jotakin. On erikseen lapsille tekemistä, miehille tekemistä, naisille tekemistä. On haluttu luoda koko perheen tapahtuma, missä kaikki viihtyvät. Pärnu on tunnetusti Viron kesäpääkaupunki, missä suomalaisetkin viihtyvät. Pärnussa on hyvä sää ja koko perheelle riittää tekemistä, voi käydä rannalla ja tulla katsomaan kilpailuja, Kiiver vinkkaa.

V8 Thunder -luokan Jari Nurmisella on mahdollisuudet varmistaa FTCC-mestaruus jo Pärnun osakilpailussa. Käytännössä mestaruuden menettämiseen vaadittaisiin miehen kohdalla jo totaalista epäonnea. BMW Xtreme -luokan pistetilastoa hallinnoiva Andre Kiil ei triplavoitollakaan voisi vielä itseään mestariksi tituleerata, joskin myös Kiilin kohdalla kirkkain kruunu alkaa olla jo käden ulottuvilla. Muissa luokissa käydään vielä kiivasta kamppailua ykkössijasta muutamien pisteiden erolla.

Teksti: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit