MOTORSPORT

Gardemeister jälleen BMW:llä Samsonas Ralliin – “On ilo tulla kutsutuksi”

Toni Gardemeister on kutsuttu toisena vuonna peräkkäin Liettuassa elokuussa ajettavaan Samsonas Ralliin.

Samsonas Ralli ajetaan Liettuassa Suomen MM-rallin jälkeisenä viikonloppuna, 9.-10. elokuuta. Rallin keskuspaikka sijaitsee pienessä Rokiskisin kaupungissa Liettuan koillisosassa ja asukkaita siellä on reilut 15 000. Viime vuonna Toni Gardemeister yhdessä kartanlukija Kari Kallion kanssa osallistui ralliin järjestäjän toimittamalla BMW M3 E36 -autolla, mutta matkanteko päättyi lopulta tekniikkamurheisiin.

Gardemeister on kutsuttu mukaan myös tänä vuonna ja tarjolla hänelle on sama kalusto, kuin vuosi sitten.

– Toni lupasi tulla ralliin mukaan taas ja me annamme hänelle saman BMW:n kuin millä hän kilpaili viime vuonna. Toivon, että yleisö nauttii hänen suorituksistaan. Toni on suomalainen rallilegenda, Samsonas Rallin “isäntä” Martynas Samsonas hehkuttaa.

Gardemeisterin arjen kiireisenä pitää oma TGS Worldwide -rallitalli, mutta ajamaankin valkealainen aina välillä ehtii. Eikä pelkästään testeissä, vaan myös kilpailuissa.

– On ilo tulla kutsutuksi mukaan kilpailuun uudestaan. Viime vuonna emme päässeet maaliin, joten tänä vuonna se on ehdottomasti tavoite. Pidin todella paljon Rokiskisin nopeista ja teknisistä teistä, joten lupasin järjestäjälle tulla myös tänä vuonna mukaan. Toivottavasti tänä vuonna pystymme parempaan suoritukseen, Gardemeister toivoo.

Samsonasin mukaan järjestäjät käyvät neuvotteluja muidenkin suomalaiskuljettajien mukaan saamiseksi elokuun toisena viikonloppuna ajettavaan ralliin. Viime vuosina Samsonas Rallissa on mukana nähty suomalaiskuljettajista muun muassa Teemu Asunmaa ja Juha Salo, sekä viime vuonna Sami Pajari, joka tänä vuonna valittiin Flying Finn Future Star -kuljettajaksi Suomen MM-ralliin.

Lue myös! Kuva- ja videokooste: Tiimipäällikkö Gardemeister BMW M3:n ratissa Liettuassa (11.9.2018)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com