MOTORSPORT

GP3: Suomalaiskaksikko kaukana pistekärjestä – “Ei tästä auta kuin ottaa opiksi”

Formuloiden GP3-sarja ei ole tänä vuonna Simo Laaksosen ja Niko Karin osalta juurikaan ilonaiheita tarjoillut, eikä kauden neljäs osakilpailu Englannin Silverstonessa alkukauden heikkoa kurssia juurikaan korjannut.

Niko Karin Silverstonen viikonloppu sai harmittavan alun, kun aika-ajoissa MP Motorsport -tiimin auton vauhti riitti vain 19. lähtöruutuun. Harjoituksissa vauhti oli ollut hyvää, joten Karin oli kaivettava itsestään taistelijan luonne esille. Lauantain päälähdössä Kari nostikin itseään hienosti tulosluettelossa ylöspäin, mutta 11.sija ei pisteitä tuottanut.

– Joukon takaa lähtiessä jouduin taistelemaan kovasti ja se kuluttaa aina renkaita rauhallista ajoa nopeammin. Se maksoi sitten kilpailun lopussa, kun vauhtini ei enää ollut muiden tasolla renkaiden huonomman pidon vuoksi, Kari kertasi.

Sunnuntaina Kari nappasi hienon startin ja nousi jo pistesijoille. Edessä oli kuitenkin nollatulos harmittavan yhteenoton jälkeen.

– Pistesijaa täytyy aina puolustaa. Osuma oli harmittava, mutta ei tästä auta kuin ottaa opiksi ja jättää ensi kerralla enemmän tilaa. Koko viikonloppu meni muutenkin kategoriaan “tämä oli vain kokemuksen hakureissu”, Kari harmitteli.

Campos Racingin Simo Laaksoselle lauantain kilpailu oli tuskaista taistelua alusta loppuun. Kohtuullisen aika-ajon (kymmenes) jälkeen Laaksosen auton säädöt itse kilpailuun olivat pahasti pielessä ja suomalaiskuljettaja putosi 20 kierroksen mittaisessa kilpailussa lopulta sijalle 13.

– Aika-ajossa onnistuimme yhdellä kierroksella kohtuullisesti, mutta kilpailussa kyytimme hukkui täysin. Koko lähtö oli auton kanssa taistelemista alusta loppuun. Ihan katastrofi. Ei ollut yhtään pitoa. Se oli sellaista lipsuttelua. Olemme kärkitalleja pari askelta perässä koko ajan. He pystyvät ennakoimaan muuttuvat olosuhteet, me emme, Laaksonen täräytti.

 

Kuva: GP3/LAT
Myöskään Simo Laaksosen pistesaldo ei karttunut Silverstonen radalla (Kuva: GP3/LAT).

 

“Kun yritit taistella, niin sait heti osuman”

Laaksosen sprinttikilpailu sunnuntaina sujui tuloksellisesti lauantaita heikommin, mutta ajollisesti jonkin verran paremmin. 13. ruudusta kilpailuun startanneen Laaksosen Campos Racing -tiimi sai säädettyä suomalaiskuljettajan auton jonkin verran paremmaksi mitä lauantaina, mutta lähdön jälkeiset tilanteet pudottivat suomalaiskuljettajan heti ensimmäisellä kierroksella sijalle 16.

– Jouduin startin jälkeen pariinkin pienempään rakoon. Siinä tuli osumaa ja sijoituksia takkiin. Putosin nopeasti kolme sijaa, jonka jälkeen kisa oli sellaista jonoajelua, josta oli vaikeata nousta ylöspäin. Renkaat toimivat kohtalaisen hyvin ja autoni ei ollut mitenkään älyttömän huono. Se yliohjasi edelleen ja sen takapää oli edelleen turhan liukas. Kyllä meiltä taas vaan kyytiä uupui. Kun jäit hännille, niin sieltä oli vain todella vaikeata taistella jonossa eteenpäin, Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

Laaksonen muistutti myös, että letkan häntäpäässä ohitusyritykset päättyivät yleensä myös osumaan.

– Kun yritit taistella, niin sait heti osuman. Kilvanajo takana on erilaista. Sijalla 16 ei ainakaan autoa kannata hajoittaa.

GP3-sarja jatkuu heinäkuun lopulla Unkarissa, josta Laaksonen odottaa parempia tuloksia.

– Tämä kausi on mennyt tiimini kanssa samalla tavalla kuin viime kausikin F3-luokassa. Silloinkin meillä oli esimerkiksi Silverstonessa todella vaikeata. Toivotaan, että tulevassa kisassa näemme viime vuoden toisinnon, sillä viimeksi automme toimi hitaalla Hungaroringin radalla todella hyvin, Laaksonen muistutti.

Sarjan pistejohdossa on kahdeksan osakilpailun jälkeen ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert. Karin sijoitus (viisi pistettä) on neljästoista ja Laaksonen löytyy kolmella pisteellään riviltä 15.

Teksti: Simo Laaksosen ja Niko Karin tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com