Grande katastrof! Grönholmin tallin venäläiskuljettajalle hylkäys, ulkona semifinaaleista

7.7.2019 / 11:57
Timur Timerzyanov (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä.

Lauantaina ajettujen kahden alkuerän jälkeen Supercar-luokan kokonaistilanteessa sijalla 11. ollut Timur Timerzyanov koki kovia heti sunnuntain kilpailupäivän alkuun. GRX Taneco -suomalaistallin kuljettajan suoritus kolmannessa alkuerässä hylättiin rata-aluetta rajaavaan tolppaan osumisen johdosta ja sen myötä Timerzyanov putosi kokonaistilanteessa sijalle 24.

Hylkäys on iso takaisku Marcus Grönholmin johtamalle GRX Taneco -tallille, joka käy kovaa taistelua maailmanmestaruudesta Team Hansen MJP -tallia vastaan. Siinä missä erinomaisesti alkanut kilpailu GRX Tanecon kohdalta on mennyt toisessa ja kolmannessa alkuerässä huonompaan suuntaan ja nyt se saa tallipisteistä ajavista kuljettajistaan maksimissaan vain Niclas Grönholmin semifinaaleihin, on Hansenin kuljettajat Timmy ja Kevin nousseet kolmen alkuerän jälkeen kokonaistilanteessa sijoille kaksi ja kolme.

Niclas Grönholm kellotti kolmannessa alkuerässä neljänneksi nopeimman ajan ja kokonaistilanteessa hän on ennen viimeistä alkuerää sijalla viisi. Andreas Bakkerud on jo lähes varma alkuerävaiheen voittaja, mutta norjalaisen takana on tiukkaa, sillä sijoilla kahdesta kahdeksaan olevan kuljettajat mahtuvat viiden pisteen sisään. Grönholmilla on eroa Hansenin veljeksiin vain kaksi pistettä.

Jere Kalliokoski käy kovaa taistelua viimeisistä semifinaalipaikoista uransa ensimmäisessä MM-osakilpailussa. Kalliokoski on kolmen alkuerän jälkeen sijalla 14. Eroa 12. sijaan ja viimeiseen semifinaalipaikkaan on vain yksi piste, joten viimeisen alkuerän onnistuminen tarjoaisi Stard-tallin Ford-kuljettajalle vielä mahdollisuuden selviytyä semifinaaleihin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit