MOTORSPORT

Grönholm jyräsi alkuerien ykköseksi – “Avaintekijä ollut pysyä poissa ongelmista”

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänään sunnuntaina Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa. Alkuerien ykkönen oli lauantaina voittoa juhlinut Niclas Grönholm.

Kolmas alkuerävaihe vietiin läpi kymmenen kuljettajan voimin, kun Dan Öberg jäi viimeisestä alkuerästä pois. Tämä tarkoitti sitä, että kun aiemmin alkuerät oli ajettu kolmessa lähdössä, niin nyt lähtöjä oli kaksi ja niissä molemmissa oli viisi kuljettajaa. Toisessa lähdössä ratkaistiin alkuerien kokonaisvoitto, mutta jo ennen starttia koettiin draamaa, kun kahden alkuerän jälkeen pistejohtoa hallussaan pitänyt Mattias Ekström näytti käsimerkein, että autossa on ongelmia.

Kun muut kuljettajat, paalupaikan Niclas Grönholm, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen ja Kevin Hansen, ampaisivat matkaan vihreän valon sytyttyä, Ekströmin Seat jäi lähtöruutuun. Syyksi ilmoitettiin vetoakseli, joka oli pettänyt Ekströmin ajaessa autonsa lähtöruudukkoon. Grönholmin loistavat otteet saivat jatkoa, kun GRX-SET-tiimin kuljettaja nappasi startin jälkeen johtopaikan haltuunsa ja ajoi suvereenin esityksen päätteeksi selkeään lähtövoittoon.

Päivän ensimmäisessä alkuerässä Hyundain vaihdelaatikon hajoamisen takia kuudenneksi jäänyt Grönholm ajoi toisen alkuerän tapaan myös kolmannessa alkuerässä nopeimman ajan ja nappasi kauden ensimmäisen alkuerien kokonaisvoiton. Kristoffersson hävisi Grönholmille kahdeksan pistettä, Timmy Hansen 13 pistettä ja neljänneksi pudonnut Ekström 14 pistettä.

– Taas hyvä startti ja sen jälkeen virheetön ajo. Avaintekijä on ollut pysyä poissa ongelmista ja jälleen kerran pääsin ajamaan omaa ajoani. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin, mutta nyt on edessä se vaikein osuus. Jutellaan tiimin kanssa, tehdäänkö autoon vielä muutoksia. Pieniä asioita voidaan ehkä muuttaa, mutta ei mitään isoa kuitenkaan, Grönholm kommentoi alkueräurakkansa jälkeen.

Juha Rytkönen kellotti kolmannesta alkuerästä kahdeksanneksi nopeimman ajan. Betomik Racing -tiimin kuljettajan kohtalona oli lopulta pudota äärimmäisen tiukassa pistetaistelussa sijalle kymmenen ja sen myötä semifinaalilähdössä kolmanteen lähtöriviin. Toisen lähtörivin paikkaan olisi vaadittu sijoittumista alkuerissä vähintään kahdeksanneksi ja se jäi Rytköseltä nyt parin pisteen päähän.

Semifinaalit käynnistyvät kello 17.06 ja finaali noin kello 17.35. Suomalaiskuljettajat ovat eri semifinaalilähdöissä, Grönholm ensimmäisessä ja Rytkönen toisessa.

3. alkuerän tulokset

1) Niclas Grönholm (Hyundai) 3.21,460
2) Timmy Hansen SWE (Peugeot) + 1,509
3) Timo Scheider GER (Seat) + 1,915
4) Johan Kristoffersson SWE (Audi) + 2,184
5) Kevin Hansen SWE (Peugeot) + 2,585
6) Krisztian Szabo HUN (Hyundai) + 2,974
7) Enzo Ide BEL (Audi) + 5,669
8) Juha Rytkönen (Ford) + 7,247
9) Kevin Abbring NED (Renault) + 23,532
10) Mattias Ekström SWE (Seat) Keskeytys
11) Dan Öberg SWE (Volkswagen) Ei startannut

Pistetilanne 3/3 alkuerän jälkeen

1) Niclas Grönholm 138
2) Johan Kristoffersson 130
3) Timmy Hansen 125
4) Mattias Ekström 124
5) Timo Scheider 122
6) Kevin Hansen 113
7) Kevin Abbring 110
8) Krisztian Szabo 108
9) Enzo Ide 108
10) Juha Rytkönen 107
11) Dan Öberg 67

 

 

Semifinaalit

Lähtö 1

Niclas Grönholm
Timmy Hansen
Timo Scheider
Kevin Abbring
Enzo Ide
Dan Öberg

Lähtö 2

Johan Kristoffersson
Mattias Ekström
Kevin Hansen
Krisztian Szabo
Juha Rytkönen

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: RX+

 

Niclas Grönholmilla mahdollisuus tehdä sunnuntaina MM-sarjan historiaa

Suomalaistiimillä epäonnea: Grönholmilta hajosi vaihdelaatikko, Szabolle rengasrikko

Grönholmilta täydellinen vastaisku toisessa alkuerässä – “Iso kiitos tiimille”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com