Grönholm omalla tiimillä MM-rallicrossiin: ”Tavoite aina semifinaalissa”

2.3.2017 / 14:06
Niclas Grönholm ajaa omalla tiimillä MM-sarjassa, kun isä Marcus Grönholm ja Set Promotionin Jussi Pinomäki löivät osaamisensa yhteen. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholm jatkaa rallicrossin MM-sarjassa, mutta siirtyy ajamaan omaan GFX-talliin. Autona on M-Sportin rakentama Ford Fiesta RX Supercar.

Grönholm ajoi viime kaudella MM-sarjassa OMSE-tallin kalustolla. Nyt hän lähtee sarjaan GRX Team –nimellä, ja auton huollosta ja ylläpidosta vastaan Set Promotion, joka puolestaan tunnetaan mm. S1600-luokan menestyksessään EM-sarjassa. Set Promotion henkilöityy Jussi Pinomäkeen ja GRX Team rallin kaksinkertaiseen maailmanmestariin Marcus Grönholmiin.

– Meillä on uusi auto tälle kaudelle. Tällä autolla on aiemmin ajanut Ken Block. Meidän mekaanikkomme ovat parhaillaan M-Sportilla rakentamassa autoa, ja kaikki on valmista lähiviikkoina, joten meillä on myös aikaa ajaa testiä ennen kauden alkua. Fiestaan tulee toivottavasti muutamia uusia osia täksi kaudeksi, etenkin moottoripuolelle. Auto on erittäin kilpailukykyinen MM-sarjassa, ja mielestäni me voimme saavuttaa hyviäkin tuloksia, sanoo Marcus Grönholm MM-sarjan tiedotteessa.

– Kaiken pitäisi olla helpompaa tänä vuonna. Tunnen radat, ja se on iso plussa viime vuoteen verrattuna. Olemme ajaneet talvella paljon, kun viime vuonna ajoin päivän tai kaksi ja sitten muutaman testin rallicross-autolla. Nyt olemme valmistautuneet paljon paremmin, Niclas Grönholm sanoo.

Grönholm on rallicrossin Supercar-luokan suomenmestari 2015. Viime kaudella hän saavutti MM-sarjassa 28 pistettä ja oli sarjan 17:s. Tänä vuonna tavoite on aivan toinen.

– Uusien tiimien ja autojen myötä kukaan ei oikein tiedä missä mennään. Meillä on mielestäni sauma ajaa hyviä pisteitä. Teen taas läheistä yhteistyötä Jussi Pinomäen kanssa, ja hän on hyvä heppu ja tietää mitä tekee. Hän on tänäkin minun spotterini (antaa radiolla ohjeita ajon aikana mm. jokerilenkin ajamisesta). Menemme kisa kerrallaan, mutta tavoite on aina semifinaaleissa ja sieltä eteenpäin finaaleissa, kuski sanoo.

MM-kausi alkaa Espanjan Barcelonassa huhtikuun alussa.

Lue myös Leppihalme palaa EM-sarjaan

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit