MOTORSPORT

Grönholm ummikkona tulevaan SM-ralliin – “Ei näyttänyt yhtään tutulta”

GRX Teamin Niclas Grönholm ja Samu Vaaleri lähtevät tulevana viikonloppuna tavoittelemaan Seinäjoen SM Pohjanmaa -rallista samaa tekemisen tasoa kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. 

Kahdessa viimeisimmässä rallin SM-sarjan osakilpailussa yleiskilpailussa ja SM1-luokassa toiseksi ajanut GRX:n Niclas Grönholm ja kartturinsa Samu Vaaleri hakevat SM Pohjanmaa-rallista hyvälle tulosvireelleen jatkoa. Harvakseltaan kesäralleissa kilpaillut rallicrossin kaksinkertainen MM-mitalisti ajaa urallaan toista kertaa Etelä-Pohjanmaalla rallia.

– En tiedä, onko viime vuoden rallikokemuksestani Seinäjoelta mitään hyötyä, sillä reitti näyttää ihan erilaiselta edelliskertaan verrattuna. Ei näyttänyt yhtään tutulta. Meillä meni Turussa ihan ok, joten Seinäjoelle on toki kiva lähteä. Nuotittamiseen pitää taas vain paneutua hyvin.

– Mutta toivotaan, että pystyisimme viikonloppuna pikkuisen parantamaan. Minulla on jollain tasolla tiedossa, mistä ero kärkeen tulee. Tulevaa rallia tulee kuitenkin realistisin tavoittein lähestyä, Grönholm kertoo tiedotteessaan.

Grönholm starttaa reitille lähtönumerolla 5., joten lähtöpaikka on välittömästi kärjen takana. 

– Lähtöpaikkamme on hyvä. Tässä viikolla on Seinäjoen suunnalle luvattu sateita, joten tiet eivät ole ehkä yhtä liukkaita kuin Turussa. Sateesta sinänsä ei minulle ole haittaa – päinvastoin, se voisi olla hyväkin asia. Tykkään ajaa sadekelissä.

Grönholm ajaa kolmannen rallinsa Škodan uusimmalla Fabia RS Rally2:lla, joten autosta ei menestyminen jää kiinni.

– Olen tyytyväinen kokonaispakettiimme. Pieniä asioita voi yrittää parantaa. Turussa automme kääntyi vähän liiankin hyvin mutkiin. Yritämme saada kääntymisvaihetta sisälle mutkaan pykälän rauhallisemmaksi, jotta auton takapää ei jäisi mutkien jätöissä sivulle roikkumaan. Jos tässä onnistumme, se voisi vielä hieman helpottaa ajamistani, Grönholm suunnittelee.

Seinäjoen rallitiestö on luonteeltaan täysin erilaista kuin kolme viikkoa sitten Turussa. Grönholm hakee viikonlopulta ensisijaisesti ehjää rallia.

– Tulostavoitteita ei ole. Yritän päästä samalle tekemisen tasolle kuin Turussa ja ajaa omaa parastani ja virheettömästi. Ja jos onnistun tässä, se riittää. Askel ja kisa kerrallaan edetään, Grönholm muistuttaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com