MOTORSPORT

Grönholmilta pirteä kauden avaus – Peugeot-duolta myrskyvaroitus

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Abu Dhabissa, Formula 1:n MM-sarjasta viime vuosina tutuksi tulleelta komealta Yas Marina Circuit -radalta. Perjantaina ohjelmassa olivat ensimmäiset ja toiset alkuerät.

10 osakilpailua tänä vuonna käsittävä rallicrossin MM-sarja polkaistiin käyntiin perjantaina Abu Dhabista, missä Yas Marina Circuit -radalla ajettiin ensimmäiset ja toiset alkuerät erittäin lämpimissä olosuhteissa. Jos vuosi sitten kauden avauksessa Espanjassa oli varsin viileä sää ja toisessa osakilpailussa Portugalissa satoi jopa lunta, niin nyt lämpöä riitti lämpömittarin kivutessa parhaimmillaan tai pahimmillaan lähelle 40 astetta.

Ensimmäiset ja toiset alkuerät eivät tarjonneet vielä mitään suuria yllätyksiä. Peugeot-duo Timmy ja Kevin Hansen tiedettiin nopeaksi ja näin myös kävi. Timmy oli molemmissa alkuerissä koko porukan nopein napaten 100 maksimipistettä taistelussa semifinaalipaikoista, kun taas Kevin on kahden alkuerän jälkeen kokonaistilanteessa kolmantena.

Niclas Grönholm oli ensimmäisissä alkuerissä kolmanneksi nopein, mutta suomalaiskuljettaja suomalaisessa GRX Taneco -tallissa ei ennen toista alkuerää antamassaan haastattelussa MM-sarjan tv-lähetyksessä ollut ihan vielä täysin tyytyväinen Hyundai i20 Supercar -autonsa toimivuuteen.

– Auto ei ollut ihan sellainen mitä halusin ja tehtiin pieniä muutoksia tähän toiseen alkuerään. Tiedetään, että se nopeus on olemassa, että pystytään olemaan vieläkin nopeampia, uuden radan vähäistä ohituspaikkojen määrää harmitellut Grönholm kommentoi.

Grönholm kävi kovaa taistelua niin ensimmäisessä, kuin toisessakin alkuerässä samassa lähdössä Timmy Hansenia vastaan. Ensimmäisessä alkuerälähdössä kaksikko vei kaksi kärkisijaa, mutta toisessa alkuerälähdössä Andreas Bakkerud ehti Grönholmin eteen, mutta erot kärjessä olivat todella pienet.

Jos ei ollut Timmy Hansenin ja Grönholmin hyvä vauhti heti alkuun yllätys, niin sitä myöskään ei ollut viime vuoden MM-kolmosen Bakkerudin toinen sija kahden ensimmäisen alkuerän jälkeen. Renault-kuljettajista parhaassa vauhdissa perjantaina oli vuoden 2017 Euroopan mestari Anton Marklund, joka on kokonaistilanteessa viidentenä. Maininnan ansaitsee myös Seat-kuljettaja Timo Scheider, jonka vahva avauspäivä nosti saksalaisen tuloksissa peräti kuudenneksi.

GRX Tanecon kaksi muuta kuljettajaa, Timur Timerzyanov ja Reinis Nitiss, ovat sijoilla 11. ja seitsemäs. Nitiss kärsi ensimmäisessä alkuerässä rengasrikon, mutta latvialainen paikkasi tilannetta olemalla toisessa alkuerässä kolmanneksi nopein. Timerzyanov kirjautti ensimmäisestä alkuerästä seitsemänneksi nopeimman ajan, mutta koki toisessa alkuerässä Nitisin kohtalon. Venäläiskuljettajalta tosin ei hajonnut yksi rengas, vaan peräti kaksi rengasta. Aika riitti 12. sijaan.

Lauantaina ohjelmassa ovat kolmannet ja neljännet alkuerät, semifinaalit, sekä finaali. Kolmannet alkuerät käynnistyvät kello 13.45 Suomen aikaa.

Tilanne 2/4 alkuerää ajettu

1) Timmy Hansen (Peugeot) 100
2) Andreas Bakkerud (Audi) 84
3) Kevin Hansen (Peugeot) 83
4) Niclas Grönholm (Hyundai) 82
5) Anton Marklund (Renault) 77
6) Timo Scheider (Seat) 73
7) Reinis Nitiss (Hyundai) 72
8) Janis Baumanis (Ford) 72
9) Rokas Baciuska (Skoda) 70
10) Guerlain Chicherit (Renault) 70
11) Timur Timerzyanov (Hyundai) 69
12) Krisztian Szabo (Audi) 68

———-

13) Liam Doran (Audi) 63
14) Cyril Raymond (Renault) 56
15) Pal Try (Ford) 55
16) Oliver Bennett (Mini) 31
17) Guillaume De Ridder (Renault) 28

Lauantain aikataulu

13.45 – 3. alkuerät
15.00 – 4. alkuerät
18.00 – Semifinaalit ja finaali
18.50 – Palkintojenjako

Kolmannet alkuerälähdöt

Lähtö 1

Pal Try (Ford)
Guillaume De Ridder (Renault)
Oliver Bennett (Mini)

Lähtö 2

Timo Scheider (Seat)
Timur Timerzyanov (Hyundai)
Liam Doran (Audi)
Cyril Raymond (Renault)

Lähtö 3

Kevin Hansen (Peugeot)
Rokas Baciuska (Skoda)
Janis Baumanis (Ford)
Guerlain Chicherit (Renault)
Krisztian Szabo (Audi)

Lähtö 4

Timmy Hansen (Peugeot)
Andreas Bakkerud (Audi)
Reinis Nitiss (Hyundai)
Niclas Grönholm (Hyundai)
Anton Marklund (Renault)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com