Grönholmin kartturikampanja tuo mestarin Suomen MM-ralliin Harjun erikoiskokeelle

28.6.2017 / 17:24
Marcus Grönholm ajaa Harjulla Toyota Gazoo Racingin Yaris WRC:lla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Aivan kuten toukokuussa uutisoimme, niin rallin kaksinkertainen maailmanmestari ja Suomen MM-rallin urallaan seitsemän kertaa voittanut Marcus Grönholm ajaa näytösluonteisesti tämän vuoden Suomen MM-rallissa Tommi Mäkisen tallin Toyota Yaris WRC -autolla. Grönholm nähdään ajotehtävissä Harjun kaupunkierikoiskokeella torstaina ja perjantaina.

Aiemmassa uutisessa kerroimme, että Marcus Grönholmin “paluukeikka” Suomen MM-ralliin pitää sisällään neljän erikoiskokeen mittaisen urakan. Keskiviikkona Grönholmin GRX Management Team tiedotti, että nuo neljä erikoiskoetta ajetaan Harjun kaupunkierikoiskokeella niin, että molempina päivinä, torstaina ja perjantaina, Grönholm ajaa erikoiskokeen läpi kahteen kertaan.

Vaikka kyseessä onkin näytösluonteinen ajosuoritus ja koko homman taustalla vahvasti markkinointitempaus, niin silti voidaan sanoa, että eräällä tavalla Grönholmin kohdalla ympyrä sulkeutuu. Rallin maailmanmestaruuden kahdesti (2000, 2002) voittanut Grönholm kun ajoi uransa ensimmäisen pohja-ajan MM-rallin erikoiskokeelle vuoden 1992 Harjun erikoiskokeella ja kyllä, alla oli silloinkin Toyota.

– Ajoin silloin urani ensimmäisen pohja-ajan MM-rallissa heti ykköspätkällä Harjulla. Pohjat tuli tasa-ajalla Markku Alenin kanssa, joka ajoi myös Toyota Celicaa. Olihan se kova juttu heti kärkeen, kun olin Alenin kanssa tasa-ajalla rallin johdossa, Grönholm hehkuttaa GRX:n tiedotteessa uransa ensimmäistä starttia tehdasautolla.

Tuon Vaherin pohja-ajan jälkeen Grönholm nakutti urallaan vielä 542 pohja-aikaa lisää ja 152 MM-rallista palkintokaappiin kertyi 30 osakilpailuvoittoa, joista seitsemän Suomen MM-rallista, ja yhteensä 61 palkintosijoitusta. Nuo tilastot eivät kuitenkaan aloittaneet kasvuaan vielä Suomen MM-rallista tuona Harjun pohja-aika vuonna 1992, vaan silloin matka päättyi ulosajon seurauksena jo viidennen erikoiskokeen jälkeen.

– Puskaan mentiin Vaherissa, mutta päästiin linkuttamaan ek:n maaliin ja saatiin fiksattua auto kuntoon. Aikatappiota tuli kuitenkin sen verran reilusti, että lähtöpaikka putosi aivan hännille. Siitä seurasi se, että tallin oli mahdotonta huoltaa autoamme, kun huollot silloin kiersivät reitillä mukana. Oli siis pakko keskeyttää, Grönholm muistelee.

Grönholmin tulevat näytösajot Harjun erikoiskokeella ovat osa GRX-tiimin yhdessä yhteistyökumppaneittensa kanssa järjestämää kampanjaa, jonka kautta Grönholmin kyytiin ja kartanlukijaksi voi päästä ostamalla “NEXT GEN” t-paidan. Paitoja myydään Motonetin liikkeissä, sekä kauppakeskus Strandissa Inkoossa. Kaikkien paitojen ostaneiden kesken suoritetaan arvonta 24. heinäkuuta ja se nähdään suorana lähetyksenä Facebookissa.

– Onhan tämä mahtava juttu, että pääsen vetämään Tommin tiimin Toyotalla kotiyleisön edessä. Kyllä siinä on tunteet pinnassa ja jännitystä muillakin kuin mukaan pääsevillä kartanlukijoilla. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu arvontaan, jolloin pääsee jännittämään jo kartturin valintaa, Grönholm toivoo.

Suomen MM-ralli ajetaan Jyväskylän ympäristössä 27.-30. heinäkuuta.

Lue lisää kampanjasta GRX:n kotisivuilta.

Marcus Grönholmin voitot Suomen MM-rallissa

2000 – Voitto (Peugeot)
2001 – Voitto (Peugeot)
2002 – Voitto (Peugeot)
2004 – Voitto (Peugeot)
2005 – Voitto (Peugeot)
2006 – Voitto (Ford)
2007 – Voitto (Ford)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit