MOTORSPORT

Grönholmin tähtäimessä mestaruus – “Olemme viisaampia kuin vuosi sitten”

Kolmella edellisellä kaudella rallicrossin MM-sarjassa pronssille ajanut Niclas Grönholm tavoittelee tulevana viikonloppuna käynnistyvällä kaudella maailmanmestaruutta.

Kaksi vuotta sitten sähköistyneen rallicrossin MM-kausi 2024 käynnistyy tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesistä tuplaosakilpailulla. Lajin maailman mestaruudesta kilpaillaan ensi kertaa sekä RX1e- täyssähkö- että polttomoottorikäyttöisillä RX1-autoilla.

Ruotsalaisen CE Dealer Teamin kuljettaja Niclas Grönholm lähtee uuteen kauteen tavoitteenaan maailmanmestaruus. Grönholmin tallikaverina jatkaa 24-vuotias Klara Andersson.

– On turha lähteä, ellei tavoitteena olisi maailmanmestaruus. Mennään kisa kerrallaan. En mieti pisteitä tai sijoituksia etukäteen. Uusi pistelaskujärjestelmä saa aikaiseksi sen, että viikonlopun jokainen startti ja sijoitus on tärkeä. Ajat eivät enää ratkaise vaan sijoitukset erissä, joiden mukaan pisteitä jaetaan, Grönholm kertoo tiedotteessaan. 

– On pidettävä pää kylmänä koko ajan ja keskityttävä vain omaan tekemiseen niin kyllä ne hyvät sijoitukset sitä kautta tulevat. Ei ole helppo kausi, mutta tulossa varmasti mielenkiintoinen ensimmäinen MM-viikonloppu, hän ennustaa.

CE Dealer Team ajoi testiä viime viikonloppuna Kouvolassa sekä alkuviikosta Höljesissä. 

– Alku oli hapuilevaa, sillä siitä on jo 11 kuukautta, kun viimeksi ajoin RX1e-autoa. Myös sarjan uuden rengasvalmistajan Hoosierin tuotteet vaativat totuttelua. Kauden ensimmäinen testi oli oletettua hankalampi, mutta sain ajaa paljon kierroksia ja monta päivää alle. Se on hyvä asia, Grönholm kertoo.

Uusi ja vanha tekniikka vastakkain

MM-sarjaa markkinoidaan käyttövoimien kaksintaisteluna. Grönholm kilpailee täyssähköautolla, kun esimerkiksi lajin hallitseva ja moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tiimeineen päätyivät polttomoottoriratkaisuun.

– Oletan, että Kristoffersson ja tallikaveri Ole Christian Veiby ajavat kovaa polttomoottoriautoillakin. En epäile hetkeäkään, että he huonolla autolla lähtisivät mukaan. Polttomoottoriauto on 90 kg sähköautoa kevyempi ja he saavat käyttää mitä tahansa FIA-hyväksyttyä polttoainetta. Höljesissä sitten näemme, miten käy, Grönholm toteaa.

Grönholmin CE Dealer Team on täysin valmis uuteen kauteen. Tiimillä on 500 kW (670 hv) huipputeholla ja 880 Nm väännöllä varustetusta PWR RX1e-autosta paljon dataa ja kokemusta, joten säätöikkuna esimerkiksi Höljesin radalle on jo olemassa.

– Säätöjen suhteen olemme selvästi viisaampia kuin esimerkiksi vuosi sitten. Uusi rengas on ainoa kysymysmerkki. Se, miten saamme sen toimimaan radalla kuin radalla, ratkaisee paljon, koska rengas on täysin erilainen kuin ne, joilla olemme aiemmin kilpaa ajaneet. Todella tarkasti saa ajaa koko ajan. Uusi rengas ei anna yhtään ajovirhettä anteeksi, mutta tilanne on kaikille sama, Grönholm muistuttaa.

Höljesin klassikkorata ei ole suosinut Grönholmia MM-tasolla. Vuosi sitten suomalaiskuljettajan kohtalona oli jäädä ensimmäisenä finaalin ulkopuolelle.

– Muista sarjoista Höljesistä on tullut voittoja, mutta MM-tasolla menestys ei ole ollut yhtä hyvää. Nyt se voitto pitää ottaa ja samalla hyvä alku uuteen kauteen. Sarjan alussa pitää olla heti hereillä ja kärjessä. Eka kisa ja eka MM-viikonloppu voi mahdollisesti olla jopa se kauden tärkein, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-kalenteri 2024:
6.7. Höljes, Ruotsi
7.7. Höljes, Ruotsi
27.7. Nyirád, Unkari
28.7. Nyirád, Unkari
17.8. Mettet, Belgia
18.8. Mettet, Belgia
7.9. Montalegre, Portugali
8.9. Montalegre, Portugali
30.11. Australia
1.12. Australia

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com