MOTORSPORT

Grönholmin tiimi avaa kautensa Höljesissä – MM-sarjan kokoonpano vielä auki

Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta Ruotsin Höljesissä 13.-16. toukokuuta, RallyX Nordic -sarjan kauden kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin viime viikonloppuna Nysumissa, Tanskassa. Vaikka mukana olikin Suomesta peräti yhdeksän kuljettajaa, ei pääluokassa (Supercar) heistä esiintynyt yksikään. Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan parin viikon päästä Ruotsin Höljesissä ja siellä tähän tilanteeseen saadaan korjaus, kun Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta.

– Jos kaikki koronahommat on ok ja sinne saa mennä, niin siellä kilpaillaan, Grönholm vahvisti UrheiluUutiset Motorsportille tiiminsä ilmoittautumisen Höljesin kilpailuihin.

Höljesissä GRX-tiimin Hyundain rattiin hyppää Niclas Grönholm, joka on kilpaillut GRX:n väreissä Hyundailla rallicrossin MM-sarjaa vuodesta 2018 lähtien. Niclas jatkaa isänsä Marcuksen tiimissä myös tänä vuonna, mutta tiimin muut kuljettajat ovat vielä kysymysmerkki. Niclaksen tavoin Timur Timerzyanov, yksi MM-sarjan kokeneimmista kuljettajista, on ollut GRX:n vahvuudessa kaikki aiemmat kolme Hyundai-kautta.

– Timurista ei vielä tiedä, voi olla, että ajaa yhtä autoa. Sitten on yksi sovittu kuljettaja, jonka nimeä ei voi vielä sanoa. Sen verran voin sanoa, että on ajanut meidän autoa aikaisemmin, Grönholm paljasti.

Vuonna 2019 GRX-tiimissä MM-sarjassa kilpailivat Niclaksen ja Timerzyanovin lisäksi myös Reinis Nitiss (kolme osakilpailua), Joni Wiman (kaksi), sekä Toomas Heikkinen (yksi). Viime vuonna Juha Rytkönen osallistui kahteen Kouvolassa ajettuun MM-sarjan osakilpailuun GRX-tiimin Hyundailla, kun taas Krisztian Szabo edusti suomalaistiimiä neljässä osakilpailussa.

Viime vuonna RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin Höljesissä. Niclas taituroi ensimmäisessä osakilpailussa äärimmäisen kovatasoisessa finaalissa kolmanneksi, mutta auton sammuminen lähtöviivalle semifinaalissa vei mahdollisuuden taistella toisen osakilpailun finaalipaikasta.

MM-sarjan kauden avausosakilpailu olisi tarkoitus ajaa Norjan Hellissä 12.-13. kesäkuuta, kun taas Höljesin MM-osakilpailu on merkitty kalenteriin ajettavaksi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tällä hetkellä tilanne koronan suhteen on kuitenkin sellainen, että Norjan osakilpailu on suuressa vaarassa peruuntua.

– Alkaako kausi Norjasta, siitä ei ole vielä mitään tietoa. Rajat on kiinni edelleen, maahan ei pääse. Toivon tottakai, että kilpailu ajettaisiin, mutta hieman epäilen, Marcus Grönholm pohti vaikeaa tilannetta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com