Grönholmin tiimi Höljesiin kahden kuljettajan voimin – “Mikä olisikaan parempi tapa”

11.5.2021 / 14:36
Niclas Grönholm ja Johan Kristoffersson Latviassa syksyllä 2020 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi avaa kautensa kilpailujen osalta tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesissä, missä ajetaan rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu.

Kuten uutisoimme viime viikolla, niin GRX-tiimin kuljettajista Höljesissä, Ruotsissa varmuudella mukana kilpailemassa nähdään Niclas Grönholm, 24, MM-sarjan pistenelonen kahdelta edelliseltä kaudelta. Niclaksen isä ja GRX-tiimin vetäjä, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, väläytteli haastattelussa kahden kuljettajan osallistumisen mahdollisuudesta, mutta nimeä ei vielä voinut paljastaa.

Nyt asiaan on saatu varmistus, GRX-tiimi lähtee Höljesiin kahden kuljettajan voimin, ja tiimin toista Hyundaita ajaa Krisztian Szabo, 28. Unkarilainen on vuosien 2016 ja 2017 Super1600-luokan Euroopan mestari, joka viime kaudella kilpaili MM-sarjassa GRX-tiimin väreissä neljässä osakilpailussa. Höljesistä tuli sijat yhdeksän ja seitsemän, kun taas Latviassa Szabo oli seitsemäs ja 11.

– En malta odottaa, että pääsemme Höljesiin, siitä kun on jo niin pitkä aika, kun viimeksi istuin kilpa-autossa! Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa työskentelyä yhdessä Grönholmin tiimin kanssa. Haen tällä kilpailutuntumaa, että olisin valmis sitten, kun jotain tulevaisuudessa kilpailujen osalta tapahtuu. On aina hyvä asia harjoitella ja harjoitella nimenomaan Supercar-autolla kovia vastustajia vastaan, Szabo kommentoi RallyX Nordic -sarjan tiedotteessa.

Supercar-luokassa mukana Höljesissä on 16 kuljettajaa. Vastaansa Grönholm ja Szabo tulevat saamaan muun muassa lajin kolminkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin, joka RallyX Nordic -sarjan kauden avauksen jälkeen on Supercar-luokan pistejohtaja. Kristoffersson nappasi Tanskan Nysumista puolitoista viikkoa sitten voiton ja kakkossijan.

– Meillä on autossa joitain asioita mitä haluamme testata ja mikä olisikaan siihen parempi tapa, kuin ajaa kilpaa hyviä kuljettajia ja autoja vastaan. Tulee olemaan mielenkiintoista kilpailla taas pitkän tauon jälkeen, Grönholm myönsi.

Viime vuonna Grönholmin saldoksi Höljesistä tuli tulosrivi 3-7-4-9, kahden ensimmäisen kilpailun ollessa RallyX Nordic -sarjaa ja kahden jälkimmäisen kilpailun puolestaan MM-sarjaa.

– Kilpailimme Höljesissä viime vuonna paljon ja vaikka tulokset eivät olleetkaan kokonaisuutena viikonloppujen osalta aivan sitä mitä halusimme, niin opimme paljon ja sitä samaa oppia haluamme saada lisää myös nyt. Tulemme kokeilemaan joitain asioita niin autojen, kuin kuljettajienkin osalta ja sitten katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu, tiimipäällikkö Jussi Pinomäki taustoitti.

Kilpailutapahtumat Höljesissä, Ruotsissa käynnistyvät jo torstaina ja jatkuvat aina sunnuntaihin asti. Kaikkia tapahtumia voi seurata suorina lähetyksinä ilmaiseksi RallyX Nordic -sarjan kanavien kautta. Lisätietoa löydät sarjan kotisivuilta. Julkaisemme Höljesin tarkemman aikataulun heti, kun se julkaistaan.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: RallyX Nordic -sarjan tiedote


Facebook kommentit