MOTORSPORT

Grönholmin tiimin debyyttikausi päätökseen Etelä-Afrikassa – “Voimme olla ylpeitä”

Rallicrossin MM-sarjan kauden 12. ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Killarneyn radalla Etelä-Afrikassa. Kauden viimeisen osakilpailun myötä päättyy myös Marcus Grönholmin johtaman GRX Taneco -tiimin debyyttikausi MM-sarjassa.

Tuo debyyttikausi on ollut ehdottomasti onnistunut, sillä GRX Taneco -tiimi toi tälle kaudelle MM-sarjaan täysin uudet Hyundai i20 Supercar -autot ja suoritukset tehdastalleja vastaan uudella kalustolla on tuonut neljä finaalipaikkaa, sekä yhteensä 11 semifinaalipaikkaa 11 ajetusta osakilpailusta. Kauden ehdottomia helmisuorituksia ovat tottakai olleet Niclas Grönholmin neljännet sijat Espanjassa, Latviassa, sekä Saksassa.

– Voimme olla ylpeitä tämän kauden suorituksestamme. Olemme kuitenkin myös tietoisia siitä, että töitä on vielä tehtävänä, emmekä ole onnistuneet pääsemään “podiumille”. Siksi tavoitteenamme onkin hyvä tulos tästä kisasta. Rata on laadukas, vaikka soraosuuksia voisikin hieman parantaa. Kelin pitäisi olla poutainen, mikä on hyvä juttu. Nyt meidän pitää vain tehdä parhaamme, jotta saamme kauden tyylillä pakettiin, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

Palkintosijoitus olisikin tiimille upea päätös hienoon kauteen ja varsinkin, kun autonvalmistajien MM-pisteissä sijoitus ei enää voi nousta tai laskea, kävi kauden päätösosakilpailussa sitten miten tahansa. GRX Taneco on varmistanut neljännen sijan PSRX Volkswagen Swedenin, EKS Audi Sportin, sekä Team Peugeot Totalin jälkeen. Kaikki edellä olevat kolme tallia ovat tehdastalleja ja GRX Tanecon takaa löytyvät puolestaan muut yksityistiimit, GC Kompetition ja Olsbergs MSE.

– Meillä ei juurikaan ole mahdollisuuksia muuttaa tilannetta kuljettajien tai tallien MM-taiston osalta ja olemmekin jo suunnanneet katseet ensi kauteen. Toisaalta, tämä on merkittävä kisa koko tiimille, koska se antaa meille mahdollisuuden päättää kausi positiivisissa merkeissä, Pinomäki korostaa.

Kuljettajien MM-pisteissä Grönholm on sijalla seitsemän ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee tuon sijoituksen myös säilyttämään kauden loppuun asti. Kahdeksantena oleva Kevin Hansen on jäänyt Grönholmista 14 pistettä.

– Meillä on ollut pitkä tauko Saksan osakilpailun jälkeen ja minulla onkin ollut aikaa valmistautua sekä henkisesti, että fyysisesti ja lisäksi ajatella jo ensi vuotta. Odotan innolla Etelä-Afrikan kisaa. Tavoitteena on raivata tie aina finaaliin saakka ja varmistaa seitsemäs sijani kuljettajien MM-pisteissä, Grönholm ennakoi.

Etelä-Afrikassa ajetaan MM-sarjan osakilpailu nyt toisen kerran. Viime vuonna Grönholm ei yltänyt Fordin ratissa Etelä-Afrikassa semifinaaleihin, loppusijoituksen ollessa silloin viidestoista.

– Killarneyn rata oli viime vuonna todella hankala, pölyn aiheuttaessa ongelmia radan soraosuuksilla. Nähtäväksi jää onko tilanne tänä vuonna yhtään parempi, Grönholm pohtii.

Radan kuntoa pohtii myös Grönholmin tiimikaveri Timur Timerzyanov, joka vuosi sitten päätti kautensa Etelä-Afrikan osakilpailussa Stard-tiimin Fordin ratissa 13. sijaan.

– Viime vuonna rata oli mielenkiintoinen, mutta mureni nopeasti ja olosuhteet olivat todella vaikeat. Toivon, että kisajärjestäjät ovat onnistuneet löytämään ratkaisun, jonka ansiosta radan pinta pysyy ehjänä ja olosuhteet ovat kaikille samat. Tiimimme on valmis viimeiseen rypistykseen, eli päättämään kauden hyvällä suorituksella ja varmistamaan mahdollisimman suuren pistepotin, kuljettajien MM-pisteissä kymmenentenä oleva Timerzyanov päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com