Grönthal luopuu BMW Xtreme Race -luokan vetovastuusta

3.5.2024 / 16:02

[ A- ] / [ A+ ]

Vuodesta 2007 Suomen rata-autoilussa vaikuttanut BMW Xtreme Race -luokka siirtyi uusiin käsiin.

Luokan rakentanut ja suosion vakiinnuttanut Kari Grönthal siirtyy sivuun luokan vetovastuusta ja antaa ohjakset JK-Rac1ngin Jani Koskelalle.

– Xtreme Race Oy on hallinnoinut BMW Xtreme Race -ratasarjaa alusta asti, ja nyt vetovastuu siirtyy JK-Rac1ngille. Jani on ollut jo muutaman kauden mukana ja hän tuntee lajin hyvin. Lisäksi hänellä on karting-puolelta vahva kokemus aikaisemmalta uralta ja hän on kilpa-autoilija henkeen ja vereen.

– Kilpailijoiden arkeen muutos ei vaikuta, sillä olemassa olevilla säännöillä jatketaan. Xtreme on ollut lempilapseni, enkä uskoisi luokkaa huonoihin käsiin. Luotan Janiin, että homma jatkuu ja kehittyy. Vedin Xtremeä 17 vuotta; se on pitkä taival yhdelle miehelle, Grönthal kertoo.

17 vuoden aikana Xtreme-luokan bemareita on nähty runsaasti määrin niin radalla kuin rallipoluillakin. Erityispiirteenä luokassa on 40 minuutin pitkä lähtö, jossa on pakollinen varikkopysähdys ja vapaaehtoinen kuljettajanvaihdos.

Kahden kuljettajan joukkueet mahdollistava sarja on avannut ovia niin harrastajille kuin ammattikuljettajille, ja 15 vuoden alaikäraja mahdollistanut nuorten kuljettajanalkujen ensiaskeleet koppiauton ratissa.

Rallipuolella Xtreme-luokan BMW:llä maineeseen on ponnistanut muun muassa rallin kuusinkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa.

Luokan puikkoihin hyppäävä Koskela kertoo päätöksen tulleen nopeasti, mutta ensiaskeleet on jo otettu.

– Koko kuvio tuli itselle aika nopeasti, sillä American Car Showssa tuli ensimmäistä kertaa esiin tämä asia. Tästä nyt lähdetään viemään hommaa eteenpäin ja perusperiaate pysyy samana, vaikka hommaa kehitetäänkin.

– Ensimmäisenä lähdettiin rakentamaan sosiaalisen median näkyvyyttä, joten meidät löytää nyt Facebookista, Instagramista sekä Tiktokista. Tehdään iso päivitys someen ja kotisivut samalla kuntoon, siitä on hyvä lähteä. Kari on tehnyt Xtremen kanssa pitkän ja hienon uran, poikkeuksellisen pitkän suomalaisessa autourheilussa, ja hänen luomilleen vankoille perustoille on hyvä lähteä jatkamaan ja kehittämään toimintaa, Koskela kertoo.

Lähde: Finnish Racing Championship tiedote


Facebook kommentit