Gryazinin hurja kilpailutahti jatkuu – Puolan voitonjuhlista suoraan Turkuun

27.9.2018 / 22:05
Nikolay Gryazin juhli voittoa Puolan EM-rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna ajettava rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu Turun ja Salon seudulla on Nikolay Gryazinille jo 19. kilpailu, mihin nuori venäläinen rallilupaus tänä vuonna osallistuu.

Reilun viikon päästä 21 vuotta täyttävä Nikolay Gryazin on elänyt todellista matkalaukkuelämää jo vuodesta 2015 lähtien ja latvialaisen SRT-tiimin väreissä Latvian lisenssillä kilpailevalle venäläisnuorukaiselle rallin ajaminen on käynyt jo päivätyöstä. Gryaziniin on panostettu viime vuosina todella paljon ja häntä pidetäänkin jo yleisesti lupaavimpana venäläisenä rallikuljettajana, mitä itäisestä naapuristamme on koskaan tullut.

Viime viikonloppuna Gryazin ajoi yleiskilpailun voittoon Puolan EM-rallissa. Kyseessä oli jo toinen kerta alle vuoden sisään, kun Gryazin nousee EM-rallin yleiskilpailussa voittoon. Ensimmäisen voittonsa Gryazin ajoi viime vuoden lokakuussa Latvian EM-rallissa missä hän kukisti muun muassa Kalle Rovanperän.

– Olen todella onnellinen varsinkin, kun en odottanut voittavani yleiskilpailua täällä. Ehdoton ykköstavoitteeni oli voittaa juniorit, mutta onnistuin voittamaan myös yleiskilpailun, joten erittäin hyvä! Viimeisellä lenkillä meillä oli hieman ongelmia rengaskuluman kanssa. Junioriluokan mestaruustavoitteen kannalta saimme täältä hyvät pisteet ja se oli tärkeintä, vanhemman junioriluokan pistejohtaja Gryazin kommentoi Puolan EM-rallin jälkeen.

Gryazinin kanssa tiukkaa taistelua yleiskilpailun voitosta Puolan sorateillä kävi Jari Huttunen, joka joutui lopulta taipumaan 8,3 sekunnilla. Huttusen taivalta tosin rasitti sunnuntaina tullut 10 sekunnin aikasakko ja Gryazin myönsikin kilpailun jälkeen, että oli jo varmistelemassa junioriluokan pistepottiaan tyytyen yleiskilpailussa vaikka kakkossijaan, kun Huttunen intoutui hurjaan vauhtiin ja voittotaisteluun.

– Olen erittäin pahoillani Jarin saamasta aikarangaistuksesta, koska se avasi minulle mahdollisuuden voittaa. Sunnuntain toisella lenkillä hän oli erittäin nopea ja vaikka se vaikea teko olikin sillä hetkellä tehdä, niin rauhoitin vain tilanteen omalta osaltani, koska tiesin saavani hyvät pisteet junioriluokan osalta kuitenkin. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme kokea tälläisiä hienoja taisteluja Jari kanssa vielä lisää, Gryazin toivoi.

Gryazin on kilpaillut tänä vuonna Suomen ja Puolan lisäksi Norjassa, Latviassa, Italiassa, Espanjassa, Ruotsissa, Tshekissä, sekä Liettuassa. Kauan ei Gryazin ehtinyt Puolan EM-rallin voittoaan juhlia, sillä vain pari päivää tuon rallin päättymisen jälkeen käynnistyy SM-sarjan viimeinen osakilpailu Turussa. Gryazin on nähty tänä vuonna SM-sarjassa Mikkelin, Joensuun, Kouvolan, Seinäjoen ja Sastamalan osakilpailuissa ja SM1-luokan pisteissä sijoitus on viides.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava

 


Facebook kommentit