Haanpää vähäisin odotuksin SM-avaukseen, tuloksena komea voitto – “Äärettömän onnellinen”

22.5.2019 / 18:04
Driftingin SM-avauksen ykkönen Honkajoella oli Henri Haanpää (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Driftingin SM-sarjan uusi kausi käynnistyi Pesämäen moottoriradalla Honkajoella viime lauantaina. Kilpailu käytiin loistavissa olosuhteissa, sillä sää oli aurinkoinen ja elohopeakin kohosi mittarissa 20 asteen tuntumaan.

Lajittelun voittoon kaasutteli Lauri Heinonen Chevrolet Camarollaan, 90,3 pisteen arvoisella suorituksella. Heinosen voitto lajittelussa tuli 4,7 pisteen erolla Niko Määttälään, joka puolestaan päihitti kolmanneksi sijoittuneen Henri Haanpään vain 0,4 pisteellä. Haanpään takanakin oli tiukkaa, sillä Jonathan Hast ja Eemi Härmä olivat vain 1,2 pisteen sisällä Haanpään tuntumassa.

Kaaviovaiheessa tiensä finaaliin selvittivät Haanpää, sekä Mika Keski-Korpi. Ensimmäinen veto oli kummankin osalta varsin hyvä, mutta voitto ratkesi lopulta ajovirheeseen toisen vedon alussa. Ensimmäisenä ajanut Keski-Korpi menetti BMW:nsä hallinnan ja liukui nurmelle vaurioittaen autoaan. Haanpää sai näin ollen kurvailla rauhassa maaliin ja juhlia täten kauden ensimmäisen kisan voittoa. Kolmanneksi sijoittui Määttälä.

Haanpään voiton arvoa korostaa se, että hänen menopelinsä Nissan Silvia saatiin valmiiksi juuri ennen lauantain kilpailua, pitkän rakentamisurakan jälkeen.

– Äärettömän onnellinen, koska autoa on ruvettu rakentamaan vuoden vaihteessa tyhjästä ja se valmistui eilen. Kävimme aamulla penkittämässä auton ja ajamassa Lapualla yhden sarjan renkaita. Odotukset eivät olleet korkealla, koska uusi on aina uusi ja on siinä vieläkin vähän lastentauteja. Se toimi kuitenkin koko päivän ja voitto on voitto, Haanpää kertoi helpottuneena.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kuopiossa 8. kesäkuuta.

Honkajoen tulokset ja top 5

1) Henri Haanpää 114
2) Mika Keski-Korpi 93
3) Niko Määttälä 83
4) Jonathan Hast 65
5) Lauri Heinonen 52

Driftingin SM-sarjan kilpailukalenteri 2019

18.05. Honkajoki
08.06. Kuopio
06.07. Botniaring
24.08. Seinäjoki

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit