Haapalaisen juhannus Espanjassa: lauantaina hurja kolari, sunnuntaina paalupaikka ja kakkossija

26.6.2017 / 09:04
Tuomas Haapalainen oli hyvässä vauhdissa sunnuntaina (Kuva: F4Spain.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Espanjan F4-sarjan kauden avausosakilpailu Motorlandin radalla Aragonissa saatiin päätökseen sunnuntaina, kun ohjelmassa oli aika-ajot, sekä viikonlopun kolmas kilpailulähtö. Päivän ehdoton suomalaisonnistuja oli Tuomas Haapalainen, joka ei jäänyt murehtimaan lauantain hurjaa kolaria, vaan saavutti sunnuntaina paalupaikan, sekä kilpailusta kakkossijan.

Sunnuntain ensimmäiset hyvät uutiset saatiin heti aamulla, kun selvisi, että kaikki lauantain hurjassa kolarissa olleet kolme kuljettajaa, myös Tuomas Haapalainen, ovat mukana kilpailussa sunnuntaina. Tiimien mekaanikot olivat paiskineet yötä myöten töitä romuttuneiden autojen kimpussa ja erityisesti Alexander Smolyarin auton parissa työskennelleet mekaanikot ovat ansainneet tiimipäällikön kehut, sen verran huonoon kuntoon auto kolarissa lauantaina meni.

15 minuutin mittainen aika-ajo oli suomalaiskuljettajien näytöstä. Lauantaina toisessa kilpailulähdössä Smolyarin jyräämäksi joutunut Haapalainen näytti heti, että edellisen päivän kova täräys ei ollut vienyt miehestä ajohaluja, vaan Haapalainen täräytti viimeisellä yrityksellään koko joukon nopeimman ajan. Juuso Puhakka oli kolmanneksi nopein ja Sami-Matti Trogen yhdeksäs.

Startissa Haapalainen sai paalupaikalta hyvän lähdön ja syöksyi kärkeen. Lauantaina tuplavoittoa juhlinut Christian Lundgaard jäi aika-ajossa kuudenteen ruutuun, mutta kilpailussa tanskalainen näytti sen kuka on porukan nopein kuljettaja tällä hetkellä. Lundgaard ohitti edellään ajaneet kilpakumppaninsa yksi kerrallaan ja seitsemännellä kierroksella Haapalainen joutui toteamaan kärkipaikkansa menneen.

Kilpailussa nopeimman kierroksen ajanut Lundgaard saapui ruutulipulle ykkösenä ja avausviikonlopun hattutemppu oli valmis. Haapalainen oli hienosti toinen häviten Lundgaardille reilut viisi sekuntia. Nikita Volegov oli kolmas ja Puhakka viides. Trogen joutui keskeyttämään pari kierrosta ennen maalia tapahtuneen kolarin seurauksena. Tilanteessa Trogen oli täysin vailla mahdollisuuksia, kun kilpakumppani törmäsi takaapäin suomalaiskuljettajan autoon.

Maksimipisteet kerännyt Lundgaard johtaa sarjaa, kaksi palkintosijoitusta viikonloppuna saavuttanut Haapalainen on kolmantena ja Puhakka neljäntenä. Seuraava osakilpailu ajetaan vasta syyskuun alussa ja silloin näyttämönä toimii Navarran rata Espanjassa.

Pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Christian Lundgaard 65
2) Nikita Volegov 39
3) Tuomas Haapalainen 33
4) Juuso Puhakka 18
5) Guillem Pujeu 18
6) Alexander Smolyar 18

Osakilpailut 2017

23.-25.6. Motorland, Espanja
2.-3.9. Navarra, Espanja
16.-17.9. Barcelona, Espanja
23.-24.9. Jerez, Portugali
14.-15.10. Navarra, Espanja
27.-29.10. Nogaro, Ranska
11.-12.11. Estoril, Portugali

Lue myös! Espanjan F4-sarjassa hurja kolari – Haapalaiselle kolmas sija ja romua, video! (25.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit