MOTORSPORT

Haapamäki “syötti” SRC-voittoon, Kuhanen vei autokrossin

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantaina SRC-luokassa Henri Haapamäki ajoi ykköseksi ennen Jussi Klemolaa ja Joni-Pekka Rajalaa.

– Finaali meni kyllä niin hyvin kuin se vaan voi mennä. Hyvä lähtö ja ekassa mutkassa kokeiltiin vähän, että kuka on kuka, niin kuin rallicrossissa kuuluukin. Onhan se aina tuurin kauppaa, kuka siitä kasasta pääsee kärkeen. No me mentiin kärkeen, “liipattiin” tukka taakse ja alettiin syöttää oikein miehekkäästi, Haapamäki kertasi finaalin kulkua omaan värikkääseen tyyliinsä.

Voitto oli viime vuonna rallicrossin SM-sarjassa debytoineelle Haapamäelle uran toinen.

Autokrossissa puolestaan nähtiin täysin uusi voittaja, kun Toni Kuhanen nappasi uransa ensimmäisen SM-luokkavoiton. Finaali oli äärimmäisen tasainen, sillä toiseksi sijoittunut Jori Seppälä hävisi Kuhaselle vain puoli sekuntia. Kolmanneksi ruutulipulle saapui Timo Laapotti.

– Lähdöt oli täydellisiä, ne onnistui tänään. Ja on niitä treenattukin. Auto laitettiin talven aikana hyvään kuntoon ja käytiin se täysin läpi. Finaalissa toinen ruutu, siitä hyvä lähtö ja “piikkiin”, Kuhanen paketoi autokrossi-luokan finaalin ratkaisun.

RX Academyn historian ensimmäinen kilpailu päättyi Samuli Vuorisalon voitonjuhliin. Latvialainen Martins Lapins oli toinen ja kolmanneksi kaasutteli venäläinen Marat Knyazev. Kärkikuusikkoon mahtui neljä suomalaiskuljettajaa, kun Kristian Kiviniemi oli neljäs, Jesse Kallio viides ja Kalle Markkanen kuudes. Crosskart-luokassa kärkikolmikon muodostivat Leevi Lassila, Jimi Kalliomäki ja Valtteri Koski.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 17. kesäkuuta Honkajoella. Lisää tunnelmia Hyvinkään SM-avauksesta ja runsaasti kuljettajahaastatteluja tulossa myöhemmin.

Lue myös! Atro Määttä tuli, näki ja voitti – ”Illalla lähdettiin laittelemaan autoa” (27.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com