MOTORSPORT

Haapamäki voi varmistaa mestaruuden jo Kouvolassa – “Päivä oli täydellinen”

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina kuumissa olosuhteissa Jurvan Botniaringillä. SRC-luokkaa koko kauden ajan dominoinut hallitseva mestari Henri Haapamäki ylsi kolmannen kerran peräkkäin täydelliseen tulokseen ja voi varmistaa mestaruuden jo Kouvolassa elokuussa.

Jo perjantaina ajetut vapaat harjoitukset osoittivat sen, että SRC-luokkaa tällä kaudella rallicrossin SM-sarjassa dominoinut Henri Haapamäki tulisi olemaan vaikeasti voitettavissa myös Jurvan Botniaringillä. Haapamäki, SRC-luokan hallitseva Suomen mestari, kellotti harjoituksissa kolme nopeinta kierrosaikaa. Sama tahti jatkui myös lauantain alkuerissä, missä Haapamäki ajoi nopeimman ajan kaikissa kolmessa alkuerässä ja joka kerta selkeällä erolla.

Semifinaalilähdön Haapamäki kuittasi neljän sekunnin voittomarginaalin turvin ja finaalissa eroa toiseksi ajaneeseen Jussi Klemolaan kertyi reilut kaksi sekuntia. Kolmanneksi ajoi Christian Jensen, lähes kuusi sekuntia voittajalle hävinneenä. Haapamäki on voittanut kaikki kolme SM-sarjan osakilpailua tänä vuonna ja ne kaikki maksimipistein.

– Päivä oli täydellinen! Ei voi antaa pienintäkään moitetta huollolle, autolle tai kuskille. Täysin suunnitelman mukaan meni, Haapamäki iloitsi kilpailun jälkeen.

Kun mukaan lasketaan SM-sarjan viime kauden kaksi viimeistä osakilpailua, on Haapamäen voittoputki SRC-luokassa nyt viiden osakilpailun mittainen. Näistä viidestä osakilpailusta Haapamäki on kirjauttanut 147 pistettä 150 mahdollisesta ja täydellisiä 30 pisteen kilpailuja mukaan mahtuu neljä kappaletta.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta. Haapamäen pistejohto Klemolaan nähden on nyt 25 pistettä. Mikäli yksikään kuljettajista ei pysty pitämään piste-eroa Kouvolan osakilpailussa alle 30 pisteessä, on Haapamäen toinen peräkkäinen Suomen mestaruus varma asia jo ennen 14. syyskuuta Honkajoella ajettavaa kauden päätösosakilpailua.

Botniaringin SRC-luokan finaalin lopputulokset

1) Henri Haapamäki (BMW) 4.02,438
2) Jussi Klemola (Ford) + 2,010
3) Christian Jensen (Ford) + 5,894
4) Sami Nikunen (Ford) + 6,258
5) Dennis Häggblom (Ford) + 9,530
6) Tomi Koirikivi (Volvo) + 29,527

SRC-luokan pistetilanne 3/5 osakilpailua

1) Henri Haapamäki (SAU) 90
2) Jussi Klemola (VetUA) 65
3) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 62
4) Christian Jensen (SiAk) 60
5) Olli Lahti (NokUA) 49
6) Toni Niemi (ValUA) 47

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com