MOTORSPORT

Hallia nousi sairasvuoteelta Ruuhimäen kuninkaaksi – “Hyvä suoritus oli itsellenikin vähän yllätys”

Rallisprintin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin sunnuntaina Laukaassa, legendaarisen Ruuhimäen maisemissa. Hallitsevat Suomen mestarit olivat heti talvitauon jälkeen kovassa iskussa ja valmiita puolustamaan mestaruuksiaan.

Yleiskilpailun ja nelivetoluokan voittoon kaasutteli lajin seitsenkertainen Suomen mestari Tomi Hallia, joka oli mestari myös viime vuonna. Hallia ajoi kilpailun nopeimman kierroksen molemmilla kierroksilla ja se nopein aika, 2.38,55, syntyi toisella kierroksella. Lähtökohdat SM-sarjan kauden avausosakilpailuun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä Hallia oli ollut flunssan kourissa koko kilpailua edeltäneen viikon.

– Kilpailu sujui todella hyvin, varsinkin olosuhteisiin nähden. Olin vielä kuumeessa toissapäivänä. Hyvä suoritus oli itsellenikin vähän yllätys, Hallia myöntää rallisprintin SM-sarjan tiedotteessa.

Yleiskilpailussa Hallian jälkeen kaksi seuraavaa sijaa menivät Skoda Fabia R5 -autoilla ajaneille kuljettajille, kun Tomi Tukiainen oli toinen ja Janne Eronen kolmas. Tukiainen hävisi Hallialle puolitoista sekuntia, kun taas Erosen ero voittajaan oli 2,7 sekuntia.

– Minulle on tärkeää, että pystyin nimenomaan pitämään R5-autoilla ajaneet takanani. Tästä on hyvä jatkaa kautta, vanhemmalla Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Hallia hehkutti.

Kaksivetoluokassa kaksi Toyota Starlet -kuljettajaa kävi tiukan taistelun voitosta. Lopulta luokan hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti veti pidemmän korren eron ollessa toiseksi ajaneeseen Juha Mäkelään nähden minimaalinen 0,05 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Jari-Matti Tiilikka Honda Civic Type-R -autolla hävisi Lemmetille reilut puolitoista sekuntia.

– Meni suunnitelmien mukaan. Mäkelä ajoi kyllä hyvin ja tuli lähelle toisella kierroksella. Onneksi sadasosat olivat puolellani. Avauskierroksella ajoin hyvin. Toisella kierroksella tiessä oli niin paljon uria, ettei ajan parantaminen ollut mahdollista, Lemmetti kuvaili kilpailun kulkua.

Laukaan SM-rallisprintissä mukana oli yhteensä 151 kilpailijaa. Junioreissa nopein oli Skoda Fania R5:llä kilpaillut Ville Hanhisuanto, jonka komea suoritus (2.40,55) olisi riittänyt yleiskilpailussa peräti kolmanteen sijaan. Nyt tuli junioreiden luokkavoitto lähes yhdeksän ja puolen sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Erkka Korpiahoa. Kolmas oli Tomi Vihavainen.

Nuorten kärkikolmikon muodostivat Oskari Heikkinen, Walle Pajuoja ja Saku Hynynen. V1600-luokassa Jere Pensas ajoi ykköseksi ennen Jyri Räsästä, sekä Sami Juusosta. Senioreissa paras oli Jari Pehkonen, Timo Malavan sijoitus oli toinen ja Veli Nisula kolmas. Naisten luokassa Kirsi Sjölund nappasi voiton ennen Meiju Viitasta ja Sirpa Korpea.

Rallisprintin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lauantaina 10. maaliskuuta Rovaniemen Mäntyvaarassa.

Lue myös! Rallisprintin SM-sarjan pistetilanteet Laukaan jälkeen

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com