MOTORSPORT

Hallitseva mestari Pöytälaakso suosikkina driftingin SM-sarjaan – “Voittamaan lähdetään”

Taistelu driftingin Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina Turun Artukaisissa. Sarjalle ominaiseen tyyliin luvassa on vauhtia, näyttäviä ajosuorituksia, sekä kiihkeitä kaksinkamppailuja.

Driftingin SM-sarjan kausi 2017 päättyi viime syksynä Juha Pöytälaakson (FPDA) mestaruusjuhliin legendaarisella Kemoran moottoriradalla. Myös lajin Euroopan mestaruuden lajissa pokannut seinäjokelainen osoitti läpi kauden mestarin otteita muutamissa kilpailuissa ilmenneistä teknisistä ongelmista huolimatta. Myös tulevalla kaudella kaksi sarjaa tulee täyttämään Pöytälaakson kalenterin kesän ajan.

– Tulevalla kaudella SM-sarjan lisäksi tulen ajamaan European Drift Masters –sarjaa. Molemmissa sarjoissa kilpailu tulee olemaan erityisen tiukkaa. SM-sarjassa kilpailijat ovat kehittyneet, sekä mukaan on tullut uusia nimiä, joten taistelu mestaruudesta tulee olemaan tiukka. Siitä kuitenkin lähdetään, että voittamaan lähdetään, Pöytälaakso linjaa.

Tulevaan kauteen Pöytälaakso on valmistautunut viettämällä aikaa tallilla, sekä oman päänsä sisässä.

– Tulevaan kauteen on valmistauduttu rakentamalla talven läpi uutta autoa, jotta saadaan kalustosta vielä enemmän irti. Tarkoitus on kuitenkin olla aina edellistä kautta kilpailukykyisempiä. Olen myös yrittänyt takoa päähäni vielä aggressiivisempaa ajotyyliä, jolla etenkin pariajoissa suoritukset paranisivat entisestään.

Kauden avausviikonloppuun Pöytälaakso lähtee odottavaisin, mutta luottavaisin mielin.

– Artukaisiin otetaan sekä uusi, että vanha auto mukaan ja paikan päällä katsotaan kummalla ajetaan. Odotettavissa on tiukka kilpailu ja toivotaan, että autot kestävät kaikilla kasassa, jotta voittaja ratkeaa ajamalla. Rähinällä lähdetään liikenteeseen, periksi ei anneta ja voittoa tavoitellaan, Pöytälaakso päättää.

Viime vuoden SM-sarjan hopeisen mitalin autonsa taustapeiliin ripustanut Niko Määttälä (KokUA) lähtee myös odottavaisin mielin uuteen kauteen. Läpi viime kauden tasaisia suorituksia esittänyt ja viimeisessä Kemoran osakilpailussa ykkössijan pokannut kokkolalainen odottaa menestystä myös tulevalta kaudelta. Tarkoituksena on kiertää SM-sarjan lisäksi NEZ Drift Championship –sarjaa.

– Talven aikana on auto tehty aika lailla uusiksi. Auton painosta on pudonnut paljon ja säätöjä on uudistettu, mutta runko on säilynyt samana. Hyvää ei kannata lähteä vaihtamaan. Tulevalla kaudella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tähdätä SM-sarjan, sekä NEZ-sarjan mestaruuksiin. Matkalla mestaruuksiin pyritään samalla saalistamaan mahdollisimman monia osakilpailuvoittoja, Määttälä pohtii.

Myös tulevalta kauden avausviikonlopulta Määttälä odottaa menestystä, sekä monia silmäpareja yleisössä.

– Kelit näyttävät suosivan kauden avausosakilpailua, joten toivotaan paikalle runsasta yleisöä. Silloin on aina mukava ajaa, kun on paljon katsojia paikan päällä. Tasaisia suorituksia ja varmoja otteita lähdetään hakemaan, mutta voitto on ehdottomasti kiikarissa. Kalustosta ei pitäisi enää olla menestys kiinni, Määttälä korostaa.

Artukaisten alustava aikataulu lauantaina

09.00 – Vapaat harjoitukset
11.00 – Pro 2 lajittelut
11.50 – Pro lajittelut
14.00 – Pro 2 kaavio (8)
15.00 – SM Pro kaavio (16)
16.30 – Pro kaavio (16)
18.00 – Palkintojenjako

Teksti: Driftingin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com