MOTORSPORT

Hallitsevia SM2-rallin Suomen mestareita ei pitele mikään

R4-viritteisellä Subaru Impreza WRX STi autollaan Mikkelin SM-rallissa kilpailleet Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen pokkasivat näytöstyyliin SM2- eli ns. tuotantoautojen luokan voiton lauantaina. Kaksikko on voittanut kauden molemmat SM2-luokan kilpailut ja johtavat luokkaansa nyt 17½ pisteen erolla, ennen Juha Koljosta.

Viimeisen vuoden ajan palkintokorokesijasta toiseen ajaneet Asunmaa ja Halttunen eivät jättäneet selityksille sijaa vaan naputtivat kaikille kilpailun kahdeksalle pikataipaleelle SM2-luokan pohja-ajan. Yleiskilpailussa kaksikon vauhti riitti viidenneksi nopeimpaan sijoitukseen, edellään vain neljä ns. superautolla ajanutta kanssakilpailijaa.

– Tiesimme olevamme vahvoilla SM2-luokassa, mutta kolmen minuutin ero kakkoseen oli suuri yllätys. Ero olisi ollut paljon suurempikin, mutta kun huomasimme, ettemme meidän tuotantoautoon pohjautuneella kilpurilla pystyneet Mikkelin nopeilla erikoiskokeilla haastamaan Superautoilla ajaneita, niin päätimme riskittömästi ajella maaliin ja tyytyä täysiin sarjapisteisiin, Asunmaa kertoo.

Lähde:

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com