MOTORSPORT

Hallman dominoi avauspäivää Saksassa, Grönholm jätettiin tylysti jumbosijalle

Rallicrossin MM- ja EM-sarja kilpailevat tänä viikonloppuna Esteringin radalla Saksassa. Lauantain suomalaisnimi oli MM-sarjan pääluokaksi väliaikaisesti nousseen RX2e-luokan tapahtumia dominoinut Tommi Hallman.

Tommi Hallman jatkoi Saksan Esteringillä siitä, mihin voitokkaassa MM-debyytissään Englannin Lydden Hillissä jäi. Kuopiolainen oli Saksassa lauantaina RX2e-luokan nopein niin aika-ajoissa, kuin ensimmäisessä ja toisessa alkuerässäkin. Aika-ajoissa kärkikolmikko mahtui 0,085 sekunnin sisään, mutta alkuerissä Hallmanin meno olikin sitten ylivoimaista. Ensimmäisessä alkuerässä ero toiseen sijaan oli 2,581 sekuntia ja kolmannessa alkuerässä 1,883 sekuntia.

Jos oli Hallmanin lauantai onnistumisia täynnä, niin samaa ei voi sanoa Niclas Grönholmin ensimetreistä inkoolaisen ensimmäisessä RX2e-kilpailussa. Vapaissa harjoituksissa kolmanneksi nopeimman ajan kellottanut Grönholm jätettiin aika-ajoissa kahdeksanneksi ja lopulta alkueristä tuli kaksi keskeytystä, kun ensimmäisessä alkuerässä Grönholm kolaroi Ole Henry Steinsholtin kanssa ja toisessa alkuerässä rengasrikko pilasi haaveet hyvästä sijoituksesta.

Urallaan 71 MM-osakilpailuun pääluokassa osallistunut ja kahdesti MM-pronssia kauden päätteeksi pokannut Grönholm kilpailee tässä luokassa nyt siis ensimmäistä kertaa urallaan.

– Olen kertaalleen ajanut testiä kyseisellä autolla juuri ennen tämän kauden alkua. Jonkun verran ajatusta autosta on, mutta vastustajillamme sitä on runsaasti. Luokka on todella tasainen ja luokassa ajavat kuljettajat osaavat kyllä ajaa kilpaa. Mitään emme saa helpolla, ruotsalaista CE Dealer Teamia edustava Grönholm ennakoi kilpailun ennakkotiedotteessaan.

27-vuotias Grönholm on rallicrossin MM-sarjan menestynein suomalaiskuljettaja kautta aikojen, kun taas sunnuntaina 23 vuotta täyttävä Hallman on avannut uransa alemmissa luokissa komealla 16 kilpailun mittaisella palkintoputkella (11 voittoa). Hallman oli erittäin innostunut saadessaan kohdatessa hienoa menestystä viime vuosina takoneen maanmiehensä. Kaksikko ei aiemmin ole toisiaan radalla kohdannut.

– Tottakai se tuntuu hienolta! Nyt pääsee ensimmäistä kertaa kunnolla näkemään ja vertaamaan omaa vauhtia MM-sarjan huippukuljettajaan. Tähän mennessä kun on noita kakkosluokkia kierretty, niin ei ihan olla päästy näkemään mikä se todellinen vauhti on maailman huippukuljettajaan verrattuna. Ja Saksassa ajetaan vielä samanlaisella kalustolla, Hallman korosti ennen Saksan kilpailuviikonloppua.

RX2e:n edellisessä osakilpailussa Belgiassa pari viikkoa sitten mukana MM-sarjan pääluokan kuljettajista nähtiin muun muassa lajin ehdoton ykkösnimi, viisinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka ei Saksassa kuitenkaan kilpaile. Hallman olisi mielellään kohdannut myös Kristofferssonin samassa kilpailussa.

– Olihan se kieltämättä pieni pettymys. Kristoffersson kuitenkin on tässä lajissa se kaikkein kovin, niin olisihan se ollut hienoa päästä näkemään mihin häntä vastaan olisi rahkeet riittänyt, Hallman pohti.

 

Niclas Grönholmin viikonloppu Saksassa käynnistyi ohdakkeisesti (Kuva: CE Dealer Team).

 

 

 

“On tämä kovin kilpailu missä olen koskaan ollut”

Rallicrossin MM-sarja ajautui Englannin Lydden Hillissä isoihin vaikeuksiin, kun ranskalaisen Special One Racing -tiimin autot ja tiimin tilat paloivat auton akkujen latauksen yhteydessä. FIA on tehnyt tutkimuksia ja pyrkinyt selvittämään palon syttymissyytä, mutta tutkimusten edelleen jatkuessa, pääluokka ei Saksassa kilpaile. Sama kohtalo oli myös Englannin ja Belgian osakilpailuilla.

– Kun tutkimukset ovat kesken, niin on hyvä, että pääsemme faniemme ja sponsoriemme takia takaisin kilparadalle. Operoimme Saksan kisan oman tiimimme voimin. Tiimillemme on Esteringiin tulossa vieraaksi 500 ihmistä. Hyvä, että löysimme RX2e-luokkaan meille molemmille kilpa-autot ja pääsemme kilpailemaan Saksassa sovitusti, pääluokan MM-pisteissä toisena oleva Grönholm iloitsi.

Hallman on kilpaillut tänä vuonna harvakseltaan, mutta menestyksekkäästi. Keväällä Hallman valloitti rallicrossin Nitro-sarjassa NEXT-luokan Maailman finaalin, voitettuaan viime vuonna samassa sarjassa ja samassa luokassa Euroopan mestaruuden. Heinäkuussa edessä oli debyytti rallicrossin MM-sarjassa ja RX2e-luokassa, eikä tulos Lydden Hillin kilpailusta Englannista olisi voinut olla parempi, kun mukaan kotimatkalle lähti voittopokaali.

RX2e-luokassa kilpaillaan täyssähköautoilla ja kyseessä on yksityyppiluokka, eli kaikilla kuljettajilla allaan on täysin samanlainen auto. Kilpailut ovat lähes poikkeuksetta olleet äärimmäisen tasaisia erityisesti kuumimman kärjen osalta ja tasaista vääntöä Hallman ennakoi myös Saksan kilpailusta.

– Kolmella kuljettajalla on käynnissä mestaruustaistelu ja heillä on siitä omat paineet. Sitten kun mukana on pari kuljettajaa MM-sarjan ykkösluokasta ja minäkään en tänä vuonna täyttä kautta aja, niin tilanne on aika mielenkiintoinen, kun osa ajaa mestaruudesta ja loput yhden kilpailun tuloksesta. Tasaista tulee varmasti olemaan, Hallman puntaroi kilpailuviikonlopun alla.

Esteringin radalla on ajettu rallicrossin MM-sarjaa aiemmin viisi kertaa, vuosina 2014-2018. Grönholm sijoittui vuoden 2017 kilpailussa viidenneksi ja vuotta myöhemmin neljänneksi. Hallman oli viisi vuotta sitten paikan päällä katsomassa MM-osakilpailua ja vuonna 2020 Esteringillä ajettiin FIA:n Rally Star -kilpailun finaali Crosskart-autoilla, mutta Hallmanin mukaan nuo kokemukset eivät häntä tässä kohtaa juurikaan auta.

– Rally Star -kilpailussa oli radalle tehty shikaaneja ja välillä mentiin väärään suuntaan. Sen perusteella ei kyllä voi sanoa, että olisi jäänyt radasta mitään oppia käteen. Mitä olen videoita katsonut, niin Estering on mielenkiintoinen, perinteinen rallicross-rata. Ensimmäinen mutka on tosi ahdas ja siinä varmasti tulee tapahtumia, Hallman arvioi.

Vaikka Hallman onkin viime vuosina kilpaillut rallicrossissa kovatasoisissa sarjoissa menestyksekkäästi, niin nyt edessä oleva kilpailu on kuljettajalupaukselle haasteena uran kovin tähän mennessä.

– Kyllä on. Kuljettajat, jotka MM-sarjassa pääluokassa ajavat, niin ei ne turhaan siellä ole. On tämä kovin kilpailu missä olen koskaan ollut, vaikka onhan niitä kovia kilpailuja tietysti aikaisemminkin ollut ja pienellä kokemuksella. Nyt on kokemusta karttunut ja itseluottamus on hyvällä tasolla. Lisäksi autosta jäi Englannin kilpailun perusteella hyvä fiilis, suomalaista SET Promotion -tiimiä edustava Hallman kehui.

Tavoitteiden osalta Hallman oli ennen kilpailuviikonloppua suomalaiskaksikosta selkeästi määrätietoisempi.

– Tavoitteena on tietysti jatkaa menestysputkea, turha sitä on kierrellä, Hallman naulasi.

Grönholm ei voittotavoitetta ainakaan ääneen sanonut.

– RX2e-luokan täyssähköauto on tehottomampi kuin RX1e-luokan kilpuri. Mutta ei siinä auta kuin lähteä ajamaan hyvä tulos, vaikka odotuksia ei hirveästi ole suuntaan taikka toiseen. Uskon, että tässäkin luokassa saa ajaa niin kovaa kuin pystyy. Ja on kiva päästä pitkästä aikaa ajamaan kilpaa. Edellisestä startistani on jo puolitoista kuukautta aikaa, Grönholm painotti.

Sunnuntaina Esteringin radalla ajetaan kolmas ja neljäs alkuerä, semifinaalit, sekä finaali. Suomessa kilpailun tapahtumia voi seurata uuden Rally TV -palvelun kautta, sekä CMore-kanavalla kello 17.00 alkaen.

RX2e-pisteet 2/4 alkuerän jälkeen

1) Tommi Hallman 100
2) Isak Sjökvist (SWE) 84
3) Nils Andersson (SWE) 84
4) Mikaela Åhlin-Kottulinsky (SWE) 80
5) Klara Andersson (SWE) 80
6) Filip Thoren (SWE) 76
7) Ole Henry Steinsholt (NOR) 75
8) Pablo Suarez (ESP) 74
9) Molly Taylor (AUS) 71
10) Yan Zhang (CHN) 68
11) Niclas Grönholm 64

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com