Hallman hamuaa menestystä Yhdysvalloista

14.5.2024 / 18:59

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrosskuljettaja Tommi Hallman lähtee Pohjois-Amerikassa ajettavaan Nitrocross-sarjaan.

Viime vuonna Tommi Hallman kilpaili niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Vaikka sarjat vaihtuivat, tulos oli silti sama; alkuvuodesta irtosi Nitrocross-sarjasta NEXT-luokan maailmanfinaalin voitto ja kesällä kuopiolainen voitti molemmat ajamansa RX2e-luokan MM-osakilpailut.

Hallman kertoo, ettei tälle kaudelle ollut muita vaihtoehtoja kuin MM-sarjan RX2e-luokka ja Nitrocross-sarjan uusi NEXT Evo -luokka.

– Elokuisen Saksan MM-osakilpailun jälkeen seurasimme tilannetta ja pohdimme, mikä olisi järkevää, mahdollista ja missä olisi uran kannalta paras paikka olla. Jos jostain tiimistä olisi kysytty, että tulenko ajamaan, silloin asiat olisi pitänyt miettiä eri tavalla. Näkisin, että Nitro-sarja olisi tällä hetkellä parempi paikka olla mukana.

– Siellä on myös paremmat näkymät tulevaisuuden kannalta, jos tässä ammattilaiseksi pyrkii. Tietysti koko sarjan osalta urheilubisnes on aika erilaista kuin Euroopassa ja raha liikkuu eri tavalla. Eihän sitä pysty tulevaisuutta ennustamaan, mutta itsellä on sellainen tunne, että se on oikea paikka, Hallman perustelee UrheiluUutiset.comille.

– Ja MM-sarjassa on aika haastavat näkymät. Vaikka sen ”kakkosluokan” voittaisi, se ei vielä takaa mitään tai tarjoa selkeää näkymää tulevaisuudelle. Ainakaan tähän mennessä kukaan sarjan voittanut ei ole suoraan edennyt mihinkään.

Kustannuksiltaan sarjat ovat Hallmanin mukaan saman tasoisia.

– Varmasti ovat aika samaa luokkaa, mutta Nitro-sarjassa on periaatteessa tuplamäärä osakilpailuja, kun aina ajetaan kaksi kisaa per viikonloppu, hän muistuttaa.

Uusi auto rakenteilla

Hallman ajaa tulevalla kaudella Nitrocross-sarjassa täydet kymmenen osakilpailua uudessa NEXT Evo -luokassa. Sysäyksen sarjavalinnalle antoi viime joulukuussa Kaliforniaan tehty reissu Jussi Pinomäen kanssa.

– Tietysti Pinomäen veljesten ja heidän SET Promotion -tiiminsä kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo monta vuotta; käytännössä olen ajanut lähes kaikki rallicross-urani kisat heidän autoillaan, Hallman taustoittaa.

NEXT Evo -luokassa ajetaan uusilla FC2-luokituksen autoilla ja kyseessä on Nitrocross sarjan niin sanottu kakkosluokka. Nitrocrossin pääluokka FC1-X on täyssähköinen, mutta uusia FC2-autoja vauhdittaa Fordin 2,3-litrainen turbokone.

– Silloin oli jo tiedossa, että samaisena viikonloppuna ajettaisiin testiä FC2-auton kehitysversiolla, joten katsastimme samalla, miltä projekti vaikutti. Homma näytti positiiviselta ensinnäkin koko sarjan osalta; totta kai homma oli vuodessa kehittynyt, kun edellisen kerran olimme käyneet kisoja katsomassa, mutta kaikilla tuntui olevan sama visio, minkälaista sarjaa ollaan rakentamassa ja viemässä eteenpäin.

– SET Promotionilla oli kaksi Lites-autoa tallissaan ja oikeastaan siitä aloitimme neuvottelut, että jos alkaisimmekin kehittämään yhteistyössä FC2-luokituksen kilpuria. Siitä päästiin sopimukseen ja nyt meillä on kotitallissa Kuopiossa rakenteilla yksi auto.

Lue lisää: Set Promotion suuntaa Amerikkaan

Uudet NEXT Evo -luokan kilpa-autot rakennetaan sarjassa jo aiemmin kilpailleiden Supercar Lites -autojen pohjalle.

– Runko säilyy samana, mutta periaatteessa kaikki muu vaihtuu. Autosta tulee ensinnäkin ulkoisesti erinäköinen ja sen lisäksi tekniikkaa päivitetään. Nelivetoisessa autossa on rallista tutut rattivaihteet. Koneesta irtoaa vakiotehoa noin 450 heppaa ja napista saa hetkellisesti käyttöön 100 hevosvoimaa lisää, jonka on tarkoitus auttaa ohituksissa, Hallman kertoo.

Itse kisaprojekti toteutetaan yhteistyössä SET Promotionin ja amerikkalaisen Loenbro Motorsportin kanssa.

– Minun autooni tulee näillä näkymin yksi tai kaksi omaa mekaanikkoa, mutta muuten se on SETin vastuulla ja Loenbro hoitaa logistiikan USA:ssa.

Mestaruus tavoitteena

Hallman on odottavainen alkavasta kaudesta, vaikkei ole päässyt ajamaan tulevalla kalustolla vielä metriäkään.

 – Vanha Lites-kilpuri on purettu täysin atomeiksi ja ainoastaan runko on jäljellä. Toukokuun alussa saatiin ensimmäiset osat OMSE:lta Ruotsista ja nyt mekaanikkoni alkavat sitä hiljalleen kasailemaan.

– Varmaan menee helposti kesäkuun puoliväliin asti ennen kuin auto on käytännössä valmis ja heinäkuun alussa se lähetetään merikontilla Jenkkeihin. Ei siihen hirveästi jää aikaa ajaa testiä tai muuta, mutta eipä tässä ole ennenkään kauheasti testailtu, Hallman naurahtaa.

– Aika minimivalmistautuminen ollut joka vuosi, kun viime hetkillä on saatu asiat lyötyä lukkoon. Totta kai toivon, että pääsisin vähän kokeilemaan, miltä auto tuntuu ja mahdollisesti testaamaan erilaisia säätöjä, että mikä vaikuttaa mihinkin. Silloin olisi vähän parempi lähteä kilpailuihinkin.

Vaikka valmistautuminen kauteen jääkin ohueksi, tavoitteista nuorukainen ei silti tingi.

– Tulostavoitteita jos ajattelee, mestaruus on ehdottomasti tähtäimessä. Tässä on nyt monta kautta mennyt todella hyvin, enkä näe mitään syytä, miksi asiat muuttuisivat. Kuitenkin kilpakumppanit ovat todennäköisesti samoja, joita vastaan olen ajanut jo aiemmin kilpaa. Uskoisin, että mestaruudesta ajaminen on hyvinkin realistista.

Ainoa kysymysmerkki on auton luotettavuus, joka luo oman jännityksensä.

– Totta kai uusi auto tuo paljon uutta opiskeltavaa niin kuskille kuin mekaanikoillekin, mutta kaikki vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ja Amerikkaan on mukava päästä touhuamaan. Muutaman kerran olen siellä kilpaillut ja nyt ensimmäistä kertaa ajan täyden kauden. Hyvät ovat fiilikset, Hallman myhäilee.

Sarjaan ilmoittautuminen ei ole vielä auennut, joten varmaa tietoa kuljettajamäärästä ei ole, mutta Hallmanin tietojen mukaan FC2-auton rakennuspaketteja olisi myyty alkuvuoden aikana yli kymmenen kappaletta.

– Uskoisin, että sen verran saadaan myös sarjaan mukaan. Se on hyvä määrä ja positiivinen startti uudelle sarjalle. Moni amerikkalaiskuski varmasti päivittää kalustoa, sillä Liteillä ajettu NEXT-luokka poistuu, eikä sillä vanhalla autolla tee periaatteessa mitään. Se auttaa varmasti osallistujamäärässä, Hallman sanoo.

Paljon opeteltavaa

Vaikka Hallman onkin Yhdysvalloissa ajanut aiemmin, tällä kaudella edessä on paljon opeteltavaa kaluston lisäksi.

– Itse asiassa yksikään rata ei ole entuudestaan tuttu. Osa on vielä sellaisia, että niitä on ajettu viime kaudellakin, joten ne ovat osalle mahdollisista kilpakumppaneista tuttuja. Osa on ihan uusia.

Nitrocross-kausi alkaa syyskuussa Richmondista, Virginiasta.

– Richmondin rata rakennetaan NASCAR-radalle. Vielä ei ole mitään käsitystä, millainen siitä tulee, mutta varmaankin siinä hyödynnetään asfalttiosuuksia jollain tavalla.

– Toinen kisa ajetaan Salt Lake Cityssä. Sieltä Nitrocross-sarja aikoinaan alkoi ja ihan ensimmäinen kilpailu ajettiin siellä. Sitäkin rataa on periaatteessa joka vuodelle vähän muuteltu, mutta perusidea on pysynyt samana. Se on enimmäkseen soraa; asfaltilla käydään käytännössä ainoastaan pääsuoran osalta.

Kolmas kisaviikonloppu ajetaan Arizonan Phoenixissa marraskuun puolivälissä.

– Se on ollut alun perin offroad-rata, jonka pohjalle nykyinen rallicrossrata on rakennettu. Siellä on ajettu kaksi tai kolme kertaa, joten se on jo perinteinen paikka sarjalle, mutta itse en ole päässyt sinne ajamaan kertaakaan.

Sarjan kaksi viimeistä osakilpailuviikonloppua ajetaan vuoden 2025 puolella. Ensin ajetaan Miamissa ja kausi huipentuu Las Vegasiin.

– Miamissa on katurata ja se on kaikille kuskeille uusi paikka. Maaliskuun alussa ajetaan Las Vegasissa. Siellä ajettiin menneen kauden viimeinen osakilpailu nyt alkukeväästä. Siitäkään en yhtään tiedä, millainen se on; voi olla, että se on ihan erilainen ensi kaudella.

– En tiedä saivatko siellä tänä vuonna olleet kuskit minkäänlaista hyötyä, että olivat mukana. Sama paikka varmasti, mutta muuten ihan erilainen rata, Hallman pohtii.


Facebook kommentit