MOTORSPORT

Hallman testikuskina Skotlannissa – “Hieno mahdollisuus”

Tommi Hallman toimii tällä viikolla Extreme E -autourheilusarjan testikuljettajana Skotlannissa, missä ajetaan kauden kolmas ja neljäs osakilpailu. Monipuolinen testikuljettajan rooli voi vaihtua kilpakuljettajan tehtäviin hyvinkin nopealla varoitusajalla.

Vuonna 2021 käynnistynyt autourheilusarja Extreme E on tullut tunnetuksi siitä, että sarja pyrkii tekemään kansainvälistä autourheilua luonnon ehdoilla. Ympäristöasiat ovat merkittävässä roolissa kaikessa sarjan tekemisessä ja kilpailupaikoiksi on valittu erityisesti sellaisia alueita, joihin ilmastonmuutos on jo jättänyt jälkensä.

Suomalaisia Extreme E -sarjassa on tähän mennessä nähty kilpailevien kuljettajien osalta vain yksi, kun Heikki Kovalainen ajoi viime vuonna kaksi osakilpailua. Tommi Hallman, 23, nähtiin viime vuonna sarjan virallisen testikuljettajan roolissa Skotlannissa ja sama tehtävä kuopiolaisella on nytkin.

Jos viime vuoden Skotlannin keikka oli Hallmanille kirjaimellisesti hyppy tuntemattomaan, nyt lähtökohdat ovat huomattavasti selkeämmät.

– Totta kai nyt on helpompi mennä, kun on enemmän tietoa siitä mitä on luvassa. Edellisellä kerralla olin mukana reilun vuorokauden varoitusajalla. Mitään muuta tietoa ei ollut kuin se, että minne lennetään ja että joku tulee kentälle vastaan, Hallman muistelee tiedotteessaan.

Vaikka Extreme E -sarja on Suomessa jäänytkin hieman vähäisemmälle huomiolle, sarja on kerännyt suurta kiinnostusta ympäri maailmaa ja tänäkin vuonna mukana kilpailemassa nähdään rallicrossista tuttuja nimiä kuten Johan Kristoffersson, Klara Andersson, Mattias Ekström sekä Andreas Bakkerud.

Tiimien puolella edustettuina ovat muun muassa legendaarinen McLaren sekä Nico Rosbergin ja Jenson Buttonin omistamat tiimit.

– Mukana on todella tunnettuja ja menestyneitä kuljettajia. Se, että pääsee mukaan tuohon sarjaan testikuljettajan roolissa, on uran kannalta erittäin tärkeää ja todella hieno mahdollisuus, erityisesti juuri runsaan medianäkyvyyden ansiosta, Hallman korostaa.

Jatkuvassa valmiudessa

Hallmanin rooli Skotlannissa virallisin termein lausuttuna on Championship driver, jolle ei suoraa suomennosta löydy, mutta Hallmanin mukaan testikuljettaja toimii tässä kohtaa enemmän kuin hyvin.

– Paikalla ollaan kisaviikon ajan sarjan organisaation alaisuudessa. Tehtäviin kuuluvat muun muassa radan testaaminen ja siitä kuljettajan näkemysten antaminen sekä varsinaisten kilpakuljettajien varakuskina toimiminen. Ja toki mukaan mahtuu paljon myös erilaisia mediatehtäviä sekä vip-kyydityksiä, Hallman taustoittaa.

Extreme E -sarjassa kilpaillaan niin, että jokaisen tiimin auton ajovuorot jaetaan mies- ja naiskuljettajan kesken. Jokaisessa kilpailulähdössä suoritetaan kuljettajanvaihto puolivälissä kilpailua. Mikäli jonkun tiimin mieskuljettaja sairastuu tai loukkaantuu kesken kilpailuviikonlopun, hyppää Hallman tuuramaan kyseistä kuljettajaa. Naisvarakuljettaja on italialainen Tamara Molinaro.

Mikäli näin tapahtuisi, haaste olisi äärimmäisen kova, koska Hallmanilta ei sarjasta aiempaa kilpailukokemusta löydy.

– Eihän se missään nimessä olisi mikään helppo tilanne. Tosi paljon tulisi uutta; kilpailutilanne on kuitenkin aina ihan eri asia kuin testaaminen. Mitä tulee valmistautumiseen, pitää vain koko viikon seurata kaikkea kilpakuljettajien tekemistä tarkasti ja olla mahdollisimman valmis, jos se eteen tulisi, Hallman pohti.

Vaikka kilpailukokemusta ei Hallmanilta sarjasta löydykään, Extreme E -sarjan yksityyppiluokan nelivetoinen, sähköllä toimiva lähes 500-hevosvoimainen kilpa-auto on Hallmanille toki tuttu laite viime vuoden Skotlannin keikalta.

– Silloin ajettiin useampanakin päivänä, joten siitä jäi ihan hyvä pohja. Tietysti kilometreissä ei mitään valtavaa määrää, mutta kuitenkin sen verran, että sai hyvän tuntuman, Hallman kertoo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com