MOTORSPORT

Halonen vaihtaa automerkkiä

Rallin SM-sarjan V1600-luokassa debyyttikauttaan ajava Lauri Halonen vaihtaa automerkkiä ja starttaa kesän kilpailuihin Toyota Auriksella.

Lauri Halonen ja kartanlukija Niklas Heino ajoivat talvikauden Ford Fiestalla. Riihimäen SM-rallista tuloksena oli sensaatiomaisesti toinen sija, Tunturista oli tuomisena neljänneksi korkeimmat pisteet ja talven viimeinen ralli peruuntui harmittavasti rajun vatsataudin vuoksi. Halonen on talven jälkeen SM4-luokassa kolmantena. 

Nyt 14-vuotias Halonen aloitti ralliuransa ajamalla Honda Civicillä neljä kilpailua; debyytti oli Enni Mälkösen kartturoimana Latviassa syksyllä 2021. Rallin Suomen mestarilta Jere Pensaalta hankittu Ford Fiesta sai kyytiä kymmenessä kilpailussa. Uusi auto tuli talliin pääsiäisen alla ja sen on valmistanut Auris-ekspertti Arttu Kilpi. 

Halonen ja Heino hakevat tuntumaa Aurikseen ennen Turun SM-rallia ajamalla Imatran F-Cupin, ja viikkoa ennen kesäkauden SM-avausta notkistetaan ranteet kotikaupungin OK-Auto Rallissa Fiestalla.

– Hyvät fiilikset Toyotasta, olen päässyt jo testaamaan ja tuntuu että se menee vähän kovempaa. En tiedä tuleeko sijoituksiin muutosta; se on kuskista kiinni enemmän kuin autosta, mutta kiva päästä ajamaan samanlaisella kalustolla kuin kärkikuljettajat. Saa nähdä mennäänkö seuraavassa rallissa kovempaa, Halonen pohtii tiedotteessaan.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com