Hamilton lähestyy kovaa vauhtia Schumacherin huikeita ennätyksiä

20.7.2020 / 17:41
Lewis Hamilton ajoi Unkarissa sunnuntaina vakuuttavaan voittoon (Kuva: Pirelli Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Jäätyään Formula 1:n MM-sarjan kauden avauksessa Itävallan Red Bull Ringillä neljänneksi, on hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ollut suvereeni ykkönen kahdessa viimeisimmässä kilpailussa. Ja samalla kun menestystä tulee, lähestyy britti kovaa vauhtia Michael Schumacherin huikeita ennätyksiä.

Lewis Hamilton, 35, yksi Formula 1:n MM-sarjan kaikkien aikojen parhaista kuljettajista, on tunnettu siitä, että yleensä hieman vaisumpaa kilpailuviikonloppua seuraa täydellinen onnistuminen. Se jos mikä on aina osoitus huippu-urheilijan ja suuren mestarin kyvystä nousta yhden epäonnistumisen jälkeen takaisin terävimpään kärkeen, ilman pidempää vaisua jaksoa.

Formula 1:n MM-sarjan kauden avausosakilpailussa hallitseva maailmanmestari jäi kilpailussa kärkikolmikon ulkopuolelle ollen neljäs, mutta kahdesta seuraavasta osakilpailusta britti kirjautti kaksi paalupaikkaa, sekä kaksi voittoa, nousten samalla myös kuljettajien MM-pisteissä johtoon. Aivan kuten Itävallan toinen kilpailu pari viikkoa sitten, niin myös nyt Unkarissa viime viikonloppuna Hamilton oli suvereeni ykkönen.

– Luulen, että en ollut ihan täysin valmis kauden avaukseen, mutta sitten aloitin keskittymisen “puhtaalta pöydältä” seuraavaan kilpailuun, kuten teen aina kilpailujen välissä, ja kaksi viimeisintä kilpailua ovat olleet fantastisia, Hamilton kommentoi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Red Bull -tallin Max Verstappen kiilasi lopputuloksissa Mercedes-tallin kaksikon väliin, vaikka alankomaalainen ajoikin ulos radalta ajaessaan autoa lähtöruudukkoon ennen kilpailua. Mekaanikot saivat kuitenkin auton korjattua ajoissa ja tästä kiitoksena Verstappen meni ja ajoi toiseksi. Verstappen hävisi Hamiltonille 8,7 sekuntia, kun taas kolmanneksi sijoittunut Valtteri Bottas hävisi Verstappenille seitsemän sekunnin kymmenystä.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että minun kilpailu oli tänään surkea. Kun starttaa kakkosruudusta, niin ilman muuta tavoitteena on voitto, mutta tänään epäonnistuin startissa. Reagoin valoihin ratissani, jotka sammuivat, en tiedä mitä siinä tapahtui. Jouduin tekemään startin uudestaan ja menetin siinä paljon sijoituksia, Bottas harmitteli.

Hamilton nappasi Unkarista lopulta 26 pisteen saaliin, kun kilpailun viimeisellä kierroksella syntyi vielä kilpailun nopein kierrosaika, ja siitähän kuljettaja palkitaan yhdellä bonuspisteellä.

Kimi Räikkösen osalta Unkarin viikonloppu ei juurikaan hurraa-huutoihin aiheita antanut. Viimeisestä lähtöruudusta startannut Alfa Romeon suomalaiskuljettaja sai heti alkuun viiden sekunnin aikasakon “parkkeeratessaan” autonsa väärin lähtöruutuun. Kilpailussa sijoitus oli lopulta 15.

– Tänään ei ollut kiireinen kilpailu. Lähtöpaikkamme tarkoitti sitä, että meillä oli edessämme vaikea työ. Teimme sen mitä pystyttiin, mutta se ei tänään riittänyt pisteille. Vauhtimme ei ollut huonoa, nousin muutaman sijoituksen startissa, mutta rangaistus palautti minut takaisin viimeiseksi. Lähtöruudukko oli hieman liukas ja ajoin hieman pitkäksi, eikä ollut aikaa enää peruutella, Räikkönen kertasi rangaistukseen johtaneita tapahtumia.

“Meillä on edessä paljon töitä”

Urallaan jo 315. kerran Formula 1:n MM-sarjan osakilpailuun startannut Räikkönen odottaa talliltaan parempia suorituksia tulevissa kilpailuissa ennen kaikkea aika-ajoissa.

– Meillä on edessä paljon töitä, jotta pystymme parempaan aika-ajoissa. Positiivista on se, että kilpailuissa suorituskyky on ollut hyvällä tasolla, Räikkönen korosti.

Hamiltonille nyt tullut voitto oli Formula 1:n MM-sarjassa uran 86. uran 253. kilpailussa. 308 kilpailuun urallaan startannut Michael Schumacher voitti ennätykselliset 91 kilpailua, joten Hamilton lähestyy saksalaisen huikeaa ennätystä kovaa vauhtia, eikä mahdoton ajatus ole, että tuo ennätys rikkoutuisi jo tänä vuonna. Maailmanmestaruuksia Schumacher saavutti seitsemän, kun Hamiltonilla on tällä hetkellä mestaruuksia kuusi.

Hauska tilastofakta on se, että kaikkien aikojen voittotilaston kärkikaksikko Schumacher ja Hamilton ovat yhteensä saavuttaneet 177 voittoa, kun taas voittotilastossa sijoilla kolme, neljä, viisi ja kuusi olevat Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna ja Fernando Alonso ovat kirjauttaneet voittoja yhteensä täsmälleen saman määrän, 177.

Unkarin kilpailun paalupaikka oli Hamiltonille uran 90. ja sen myötä hänestä tuli tämän sarjan ensimmäinen kuljettaja, joka on 90 paalupaikan rajapyykin onnistunut saavuttamaan. Ero toisena olevaan Schumacheriin on todella iso, saksalainen kun starttasi kilpailuun ykkösruudusta 68 kertaa. Yhdessä tilastossa Hamilton nousi jakamaan kärkipaikkaa Schumacherin kanssa, molemmat kun ovat pystyneet voittamaan saman kilpailun kahdeksan kertaa. Schumacher Ranskan GP:ssä ja Hamilton nyt Unkarin GP:ssä.

Voittojen määrän lisäksi myös palkintosijoituksissa Hamilton lähestyy kovaa vauhtia Schumacherin kärkilukemaa. Unkarin kilpailun jälkeen tuossa tilastossa Schumacherin johto kirjoitetaan nyt lukemin 155-153 ja vain ihme estää Hamiltonia nappaamasta tuon tilaston kärkipaikkaa jo tämän vuoden aikana. Kolmantena oleva Vettel (120 palkintosijoitusta) on jäänyt kärkikaksikosta jo valovuoden päähän.

Pistesijoituksia Schumacher saavutti urallaan 221 kappaletta, kun Hamiltonilta pistesijoituksia on nyt 216 kappaletta. Tällä hetkellä käynnissä oleva Hamiltonin pisteputki, 36 kilpailua, on MM-sarjan kaikkien aikojen ennätys. Samoin ennätys on myös Hamiltonin “tuplien” määrä, eli samassa kilpailussa ajetut paalupaikka ja kilpailun voitto. Hamilton on yltänyt tähän nyt 52 kertaa, kun Schumacher teki saman 40 kertaa.

Kilpailut, joissa kuljettaja on ajanut johtoasemassa startista maaliin, Hamilton oli lähellä nousta tässä tilastossa Unkarissa ykköseksi. Max Verstappenin hetkellinen johtoasema kilpailun alkuvaiheessa kuitenkin esti brittiä vielä nousemasta jaetulta ykkössijalta yksinään kärkeen ohi Sennan, molemmilla näitä saavutuksia on 19 kappaletta. Hattutemppuun, eli paalupaikkaan, kilpailun voittoon ja kilpailun nopeimpaan kierrokseen, Hamilton on yltänyt nyt 16 kertaa, kun Schumacherin tilastokärki kirjoitetaan lukemin 22.

Täydellisen Unkarin viikonlopun myötä Hamilton nousi kuljettajien MM-pisteissä kärkipaikalle, viiden pisteen erolla Bottakseen nähden. Verstappen puolestaan nousi kolmanneksi, mutta eroa kärkeen on jo 30 pistettä. Tallien MM-pisteissä Mercedes on kerännyt enemmän pisteitä kuin toisena ja kolmantena olevat Red Bull, sekä McLaren yhteensä (121-96).

Formula 1:n MM-sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Englannin Silverstonessa. Niistä ensimmäinen on ohjelmassa heinä-elokuun vaihteessa parin viikon päästä.

Unkarin GP tulokset

Kilpailu

1) Lewis Hamilton (Mercedes) 1.36.12,473
2) Max Verstappen (Red Bull) + 8,702
3) Valtteri Bottas (Mercedes) + 9,452
4) Lance Stroll (Racing Point) + 57,579
5) Alexander Albon (Red Bull) + 1.18,316
6) Sebastian Vettel (Ferrari) + 1 kierros
7) Sergio Perez (Racing Point) + 1 kierros
8) Daniel Ricciardo (Renault) + 1 kierros
9) Carlos Sainz (McLaren) + 1 kierros
10) Kevin Magnussen (Haas) + 1 kierros

———-

15) Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) + 1 kierros

Kilpailun nopein kierros: Lewis Hamilton (Mercedes) 1.16,627 (205,823 km/h)

Aika-ajot

1) Lewis Hamilton (Mercedes) 1.13,447
2) Valtteri Bottas (Mercedes) 1.13,554
3) Lance Stroll (Racing Point) 1.14,377
4) Sergio Perez (Racing Point) 1.14,545
5) Sebastian Vettel (Ferrari) 1.14,774
6) Charles Leclerc (Ferrari) 1.14,817
7) Max Verstappen (Red Bull) 1.14,849
8) Lando Norris (McLaren) 1.14,966
9) Carlos Sainz (McLaren) 1.15,027
10) Pierre Gasly (AlphaTauri) Ei aikaa

———-

11) Daniel Ricciardo (Renault)
12) George Russell (Williams)
13) Alexander Albon (Red Bull)
14) Esteban Ocon (Renault)
15) Nicholas Latifi (Williams)

———-

16) Kevin Magnussen (Haas)
17) Daniil Kvyat (AlphaTauri)
18) Romain Grosjean (Haas)
19) Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
20) Kimi Räikkönen (Alfa Romeo)

Täydelliset MM-pistetilanteet ja F1-tilastot 2020 löydät täältä

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit