Hamlin Doverin ykkönen

29.4.2024 / 12:46

[ A- ] / [ A+ ]

NASCAR-kauden 11. kisa ajettiin sunnuntaina Doverin mailin mittaisella Motor Speedwaylla. Denny Hamlin kesti lopussa Kyle Larsonin ohitusyritykset ja ajoi kauden kolmanteen voittoonsa.

Kisan alkuvaiheessa näytti, että viime vuoden voittaja, Hamlinin tallikaveri Martin Truex Jr. olisi vahvoilla myös tänä vuonna. Hän johti 69 kierrosta ja voitti ensimmäisen vaiheen, mutta Truex Jr. menetti asemiaan kisan keskivaiheilla hitaan varikkopysähdyksen myötä. Hän onnistui kuitenkin puolustamaan asemiaan ja oli lopulta kisan kolmas. Truex Jr. säilytti paikkansa toisena kokonaispisteissä; eroa on nyt 15 pistettä Larsoniin.

Kisan toisen vaiheen voitti Larson ennen Alex Bowmania ja Denny Hamlinia. Kun viimeiseen osioon startattiin, Hamlin ampaisi eturivistä kärkeen saaden Larsonin peräänsä. 72 kierrosta ennen loppua joukon keskivaiheilla olleet William Byron, Bubba Wallace ja Christopher Bell kolaroivat. Keskeytys oli tällä kaudella kolmeen osakilpailuvoittoon pystyneelle Byronille ensimmäinen; Wallacelle ja Bellille keskeytys oli toinen perättäinen.

Uusintastartissa Hamlin oli jälleen hereillä ja ampui karkuun muilta. Ero oli parhaimmillaan paria sekuntia, mutta Larson kiri viimeisillä kierroksilla aivan Hamlinin kantaan. Kokenut Hamlin ei kuitenkaan antanut sarjan pistejohtajalle saumaa, vaan ajoi voittoon lopulta 0,256 sekunnin erolla. Voitto oli Hamlinille uran 54. – samaan on pystynyt NASCAR-legenda Richard Pettyn isä Lee Petty.

43-vuotias Hamlin kiitti kisan jälkeen tiimiään.

– Yksinkertaisesti huipputiimi, he tekivät tänään upeaa työtä. Auto toimi upeasti ja uskon, että kisan ratkaisu oli kun pääsimme kärkeen uusintastartissa. Sen jälkeen pystyimme hallitsemaan tilannetta. Se oli mielestäni ratkaisevaa meidän kannaltamme ja tuntuu hyvältä voittaa, 136 kierrosta 400:sta johtanut Hamlin totesi.


Facebook kommentit