MOTORSPORT

Hänninen johtaa MM-rallia toista kertaa urallaan: “Ei lainkaan ongelmia”

Juho Hänninen johtaa Meksikon MM-rallia. Tämä on toinen kerta, kun hän on MM-rallin kärjessä. Hänninen oli avaukseen erittäin tyytyväinen ja kiitteli vuolaasti tiimiä ja autoa.

Toyotan debyyttikausi rallin MM-sarjassa sai lentävän lähdön myös Meksikossa, kun Juho Hänninen tarrasi Mexico Cityn illassa kiinni johtopaikkaan. Hänen keulansa Ott Tänakiin ja Kris Meekeen on 1,6 sekuntia, kun historialliselle Zocalon aukiolle rakennettu erikoiskoe oli kieputeltu kahteen kertaan.

– Ei lainkaan ongelmia. Pitoa oli enemmän kuin luulin, ja se oli sateen jälkeen yllättävää. Mahtavaa johtaa MM-rallia ensimmäistä kertaa urallani, mutta tämä oli nyt vain tällainen hupipätkä. Keskityimme olemaan tekemättä virheitä ja auto tuntui helpolta ajaa. Huomenna (perjantai-iltanaa Suomen aikaa) alkavat todelliset haastet, mutta onneksi aamu ei ole kovin varhainen, joten heräämme tuoreina ja valmiina taisteluun. Iso kiitos tiimille, että he ovat rakentaneeet näin hienon auton tähän ralliin. Meidän on pidettävä keskittyminen yllä perjantain erikoiskokeilla, Hänninen sanaili Toyotan tiedotteessa.

Jari-Matti Latvala ei saanut omaa Toyota Yaris WRC:tään ei samaan kyytiin tallitoverinsa kanssa, mutta oli silti tyytyväinen. Latvala kärsi ensimmäisellä ajokerralla hieman sateesta, mikä saattoi tuoda aikaan muutaman ylimääräisen sekunnin. Latvala on kokonaistilanteessa kahdeksas 6,2 sekuntia tallikaverinsa takana.

– Tiesimme, että pitää olla varovainen, koska voit hävitä paljon mutta et juurikaan hyötyä. Tärkein asia oli antaa suurelle väkijoukolle hyvää showta, ja olen iloinen että pystyimme siihen. Ensimmäinen ajokerta oli paljon liukkaampi kuin toinen. Tämä on ollut pitkä päivä, ja nyt voimme aloittaa sitten todellisen rallin, Latvala sanoi.

Mexico Cityn kaupunkierikoiskoe ajettiin kahteen kertaan, ja hieman hämäävästi ne nimettiin EK0 ja EK1.

Kilpailu jatkuu Suomen aikaa perjantai-iltana kello 19:28, jolloin MM-sarjaa johtava Jari-Matti Latvala lähtee auramaan irtosoraa 54-kilometriselle El Chocolaten erikoiskokeelle. Perjantainen ajopäivä päättyy Suomen aikaa vasta lauantain aamuyöllä.

Lue myös Hännisellä tykkialoitus

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Huom, juttua korjattu klo 17:25. Hänninen ei johda ensimmäistä, vaan toistaa kertaa MM-rallia. Hän johti 2014 Sardinian osakilpailua EK3 jälkeen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com