Hännisen kilpailut Toyotalla päättyy Walesissa – “Hän tulee aina olemaan osa tätä perhettä”

18.10.2017 / 10:08
Juho Hänninen Espanjan MM-rallissa tänä vuonna (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Samalla kun Toyota Gazoo Racing tiedotti keskiviikkona ensi kauden kokoonpanonsa kuljettajien osalta, niin Tommi Mäkisen johtama talli tiedotti myös, että nykykuljettajista Juho Hännisen kilpailut päättyvät Toyotalla lokakuun lopulla ajettavaan Walesin MM-ralliin.

Juho Hänninen, 36, teki paluun rallin MM-sarjaan tänä vuonna Toyotan väreissä ajettuaan sitä ennen tallille runsaasti testiä viime vuoden aikana. Hännisen kausi lähti vaikeasti käyntiin, kun vasta kauden kolmas osakilpailu Meksikossa toi ensimmäisen pistesijoituksen (seitsemäs). Kolme viimeisintä MM-rallia ovat kuitenkin menneet punkaharjulaiselta erinomaisesti, kun Suomesta tuli uran ensimmäinen MM-tason palkintosijoitus (kolmas) ja Saksan, sekä Espanjan asfaltilla Hänninen ajoi hienojen suoritusten päätteeksi neljännet sijat.

– Haluan ilmaista kiitokseni ja arvostukseni kaikelle sille mitä Juho on meille tehnyt. Hän tulee aina olemaan osa tätä perhettä ja hänellä on ollut erittäin tärkeä rooli siinä missä olemme tallina nyt, Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen kehuu tallin tiedotteessa.

Hänninen on ajanut MM-pisteille seitsemässä viimeisimmässä MM-rallissa peräkkäin ja noussut kuljettajien MM-sarjassa sijalle seitsemän. Hänninen on urallaan ajanut 54 MM-rallia ja kerännyt niistä 125 MM-pistettä. Hännisen palkintokaapista löytyy kolme kansainvälisen tason mestaruuspokaalia, kun vuonna 2010 hän oli ykkönen IRC:ssä, 2011 tuli tuotantoautojen luokan maailmanmestaruus ja viisi vuotta sitten, kaudella 2012, Hänninen kruunattiin rallin Euroopan mestariksi.

Lue myös! Mäkinen nappasi talliinsa kovan tekijän – “Aivan kuten Yaris WRC, niin myös Ott ylittänyt kaikki odotukset” (18.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit