MOTORSPORT

Haru ja Kuusiniemi voittoihin Alastaron Porsche-festivaaleilla – “Välillä tuntui, että olen tulppana”

Vaihteleva sää sekoitti pakkaa, kun Porsche GT3 Cup Challenge -sarja kilpaili viime viikonloppuna Alastaron Moottoriradalla. Porsche Club Festivalin yhteydessä ajetut kisastartit tarjoilivat yllätyksiä ja todellinen yllätys koettiin jo aika-ajossa. Lähtöjen voittoon ajoivat Tommi Haru ja Jussi Kuusiniemi.

Suuren merkkikerhotapahtuman tunnelma oli lämmin, vaikka Pohjanmereltä Suomen yli pyyhkinyt ilmavirtaus muutti olosuhteet ajoittain hyisiksi. Sadat Porsche-harrastajat täyttivät toinen toistaan hienommilla autoillaan Alastaron rata-alueen pysäköintipaikat ja varikot. Myös Porsche Clubin ulkopuolista yleisöä oli vaihtelevasta säästä huolimatta paikalla runsaasti.

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan urheilullinen anti oli upea. Aika-ajossa ykköseksi ajoi Jim Rautiainen. Vasta ensimmäistä kauttaan kilpaileva Rautiainen ajoi omaksikin yllätyksekseen lähes sekunnin pohja-ajan kostealla radalla.

– Aivan uskomatonta, tuntuu hyvälle. Nyt vain täytyy toivoa, että startissa ei sataisi. Säätä vain on nyt vähän vaikea ennakoida. Rata näyttää kuivuvan, mutta pilviä nousee taas, Rautiainen mietti taivaanrantaa katsellessaan.

Ensimmäinen kisalähtö kääntyi Rautiaisen kannalta katastrofiksi. Vettä tuli koko kisan ajan ja lisäksi auton kytkin hajosi jo ensimmäiseen kaarteeseen. Kärkiauton äkillinen hidastaminen aiheutti pienen kolarin. Parhaiten suman välttivät kakkosruudun Tommi Haru ja kolmospaikalta startannut Jussi Kuusiniemi. Lopulta Haru ajoi karkuun ja Kuusiniemi yritti haastaa.

– Tilanne oli koko ajan täysin hallinnassa. Katselin peileistä ja lisäsin tarvittaessa vauhtia, Haru hymyili.

Kuusiniemi tyytyi lopulta varmistelemaan kakkospaikkaa.

– Jouduin lähtemään kisaan kuivan kelin säädöillä, mutta märän kelin renkailla. Ei ollut oikein takana pitoa, Kuusiniemi raportoi.

Kakkoslähtö oli taas täysin erilainen. Rata oli märkä, mutta ajolinja alkoi vähitellen kuivua. Märän kelin taitaja Haru johti muutaman kierroksen ajan vetäen tiivistä kuuden auton letkaa. Lopulta Kuusiniemi onnistui ohittamaan ja Junior Programin nuori ajajalupaus sai jopa rakennettua pienen etumatkan Haruun. Haru puolestaan piti Raimo Niemen ja Ari Laivolan takanaan, vaikka nämä vuoroin yrittivät ohi.

Lopulta kakkospaikan taisteluun lyöttäytyi mukaan myös Oliver Tiirmaa, joka avauslähdössä oli kärsinyt eniten ensimmäisen mutkan kolarista. Tiirmaa puristi Niemen ja Laivolan ohi kolmanneksi. Kärjessä Kuusiniemi meni kuitenkin menojaan, eikä Harukaan ollut yllätettävissä.

– Hyvä viikonloppu. Välillä tuntui, että olen tulppana, mutta se oli toisaalta osa taktiikkaani, Haru virnisti.

Kuusiniemi siirtyi sarjatilanteessa kärkeen, kun ajamatta on yksi kisaviikonloppu.

– Auto ja renkaat toimivat. Oli suhteellisen helppo startti, Kuusiniemi hymyili.

Kauden viimeinen kisaviikonloppu ajetaan Alastaron radalla 23.-24. syyskuuta.

Teksti ja kuva: Porsche GT3 Cup Challengen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com