MOTORSPORT

Hauska sattuma Estonia Rallin ja Suomen MM-rallin välillä – Kannatti käydä Virossa!

Jos tuloksia katsotaan, niin pari viikkoa ennen Suomen MM-rallia Virossa ajettu Estonia Ralli oli erittäin kannattava kilpailu suorittaa “kenraaliharjoitus” ennen Keski-Suomen sorasirkusta.

Sattumaa tai ei, niin Estonia Rallissa yleiskilpailun voittoon ajanut Ott Tänak juhli voittoa myös Suomen MM-rallissa viime viikonloppuna ollen kilpailun ylivoimaisesti nopein kuljettaja ja Virossa luokkavoittoihin ajaneet Eerik Pietarinen, sekä Ken Torn juhlivat luokkavoittoja myös Suomen MM-rallissa. Virossa Tänakin jälkeen yleiskilpailussa toiseksi sijoittunut Hayden Paddon oli Suomessa Hyundai-kuljettajista selkeästi paras sijoittumalla neljänneksi, kun Thierry Neuville oli vasta yhdeksäs ja Andreas Mikkelsen kymmenes.

Estonia Rallissa tehdastallien kuljettajista Tänakin ja Paddonin lisäksi kilpaili myös Craig Breen, jonka kilpailu Jyväskylässä meni piloille heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella sattuneen rengasrikon seurauksena. Breenin loppusijoitus oli kahdeksas. Ainoan poikkeuksen näiden kahden kilpailun tulosten välille tekee Suomessa toiseksi ajanut Citroenin Mads Östberg, jonka edellinen kilpailu ennen Suomen MM-rallia oli ollut kesäkuinen Italian MM-ralli.

Samana viikonloppuna Estonia Rallin kanssa Sastamalan ympäristössä ajetun Autoglym Rallin yleiskilpailun kärkinelikko, Emil Lindholm, Jarkko Nikara, Ole Christian Veiby ja Takamoto Katsuta, heistä jokainen ajoi Suomen MM-rallissa ulos. Lindholmin sijoitus oli lopulta 17. ja Nikaran 20. Veiby ja Katsuta jäivät kokonaan ilman tulosta.

Ainoa tehdastalli, joka ei Estonia Ralliin, eikä Autoglym Ralliin osallistunut, oli M-Sport Ford. Brittitallin kuljettajat Sebastien Ogier, Teemu Suninen ja Elfyn Evans sijoittuivat Suomen MM-rallissa sijoille viisi, kuusi ja seitsemän, kaukana kärkikolmikosta. Romahdus viimevuotiseen verrattuna oli varsin suuri, sillä vuosi sitten M-Sport Ford nappasi Evansin ja Sunisen toimesta sijat kaksi ja neljä. Harjun kaupunkierikoiskokeen toista ajokertaa lukuunottamatta M-Sport Ford jäi myös kokonaan ilman ek-pohja-aikoja.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com