MOTORSPORT

Hautamäelle SM2-luokan SM-pronssia – “Tavoite oli mitali ja se saavutettiin”

Rallin SM-sarjassa kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Tampereen ympäristössä Pirelli-rallin merkeissä kaksipäiväisenä kilpailuna viime viikonloppuna. Perjantain nuotituksen jälkeen kaasuteltiin kaksi erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa oli seitsemän erikoiskoetta, joille pituutta tuli yhteensä reilut 120 kilometriä.

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen valmistauminen SM-hopean saalistamiseen tapahtui edellisviikon vaihteen aikana myös kaksipäiväisen Seinäjoki-rallin merkeissä. Siellä he ajoivat nelivetoisten nuottiluokassa neljänneksi. Näin alle saatiin hyvät kilometrit juurikin Tampereen kisaa ajatellen.

Heti perjantaina ja lauantaina alkumetreillä tuli selväksi, että Hautamäki ei ajaisi SM2-luokan voitosta. Vain voitto olisi tuonut SM-hopeaa.

– Huomasimme, ettemme pysty haastamaan luokkamme kärkeä ja näin taistelemaan SM-hopeasta, Hautamäki kommentoi tiedotteessaan.

Hautamäki ja Hautanen ajoivat SM2-luokassa parhaimmillaan sijalle neljä. Kun päivän tilanne selvisi, teki kokenut Hautamäki ratkaisun. Pronssimitali oli parempi, kuin mahdollinen keskeytys, jolloin mitali olisi jäänyt haaveeksi. Maalissa sijoitus oli lopulta kuudes. Eroa kärkeen kertyi reilut kolme minuuttia ja edessä SM-hopealle ajaneeseen Juha Koljoseen 3,8 sekuntia. SM2-luokan mestaruuden varmisti jo edellisessä osakilpailussa Alavuden Teemu Asunmaa.

– Kun huomattiin, että voittoon ei ollut mahdollisuuksia, niin ei otettu ”kammoriskejä”. Tampereen kisan reitti oli hieno ja vaativa. Vain luokkavoitolla olisi ollut mahdollisuus hopealle, alajärveläinen totesi.

SM-pronssi ei ollut kuitenkaan missään tapauksessa pettymys.

– Kun lähdettin ensimmäiseen kauteen nelivetoisella kalustolla, niin tavoite oli mitali ja se saavutettiin. Täytyy todeta, että SM-rallissa kaiken on oltava kunnossa. Rytmi ja luotto pitää olla 100-prosenttista näissä vauhdeissa, Järviseudun UA:n edustaja arvio.

Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia kuitenkin hyvällä mielin.

– Niin 10. SM-mitali se oli. Onhan tässä paljon ihmisiä ollut vuosia ympärillä, joten iso kiitos kuuluu kaikille vauhdissa mukana olleille, jotka mahdollistavat kilpailemisen, Hautamäki kiittää.

Lähde: Hautamäki Motorsportin tiedote
Kuva: Seppo Salminen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com