Hayden Paddon kirittää Kalle Rovanperää Sanremo-rallissa: “Emme katso tuloksia”

22.3.2017 / 17:18
Hayden Paddon saa Sanremosta hyvää asvalttikokemusta Korsikan MM-rallia ajatellen. (kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain WRC-tallin Hayden Paddon kilpailee runsaan viikon kuluttua ajettavassa Sanremo-rallissa. Hän ei kuitenkaan kilpailee Hyundain uudella WRC-autolla, vaan i20-mallin R5-versiolla.

Sanremo on Italian rallisarjan toinen osakilpailu. MM-sarjan osakilpailu Sanremo oli edellisen kerran 2003, ja silloin voittajaksi ajoi Sebastien Loeb. Tämän vuoden kilpailussa ajaa myös Kalle Rovanperä Peugeot 208 T16 –autolla.

Paddonin kannalta kilpailun tärkein anti on asvalttikokemuksen saaminen ennen Korsikan MM-rallia, joka ajetaan vain viikon kuluttua Sanremosta.

– Kilpaileminen viikkoa ennen Korsikaa on aivan täydellinen valmistautuminen. Se on hyvä mahdollisuus saada kilometrejä asvaltilta erittäin vaativilla ja mutkikkailla teillä, jotka on hyvin samanlaisia kuin Korsikalla, Paddon sanoo.

– Italialaiset kuskit tuntevat tiet, joten he ovat nopeita. Meillä tämä on ensimmäinen kerta siellä, joten emme keskity tuloksiin, vaan keskitymme kehittämään asioita. Tarkoitus on vain saada kilometrejä ralliauton ratissa ja saada tuntumaa asvalttiajamiseen.

Paddonin ja kartanlukija John Kennardin tiet MM-tasolla eroavat Suomen osakilpailun, Neste Rallin jälkeen. Paddonin uudeksi kartanlukijaksi tulee Seb Marshall. Kaksikko ajaa ensimmäistä kertaa yhdessä Sanremossa.

– Seb istuu vieressäni, joten tämä on myös mahdollisuus meille kehittää yhteistyötämme tulevaisuutta ajatellen, Paddon muistuttaa.

Sanremo-rallissa ajetaan 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 176 kilometriä. Kilpailu ajetaan ensi viikon perjantaina ja lauantaina.

Lue myös Paddon vaihtaa kartanlukijaa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit