MOTORSPORT

Heikki Kovalaisella voitokas paluu Japanin rallisarjaan – “Sai taas luottoa ajamiseen”

Japanin rallisarjan pääluokan hallitseva mestari Heikki Kovalainen ajoi ylivoimaiseen voittoon Shinshiro Rallissa.

Shinshiro Ralli oli Japanin rallisarjan kauden toinen osakilpailu. Asfaltilla ajetussa kilpailussa erikoiskokeita oli 11, yhteispituudeltaan reilut 63 kilometriä. Viime vuonna Shinshiro Ralli avasi Japanin rallisarjan ja silloin Heikki Kovalainen kaasutteli ensimmäistä kertaa urallaan Japanin rallisarjan osakilpailussa yleiskilpailun voittoon. Sama oli lopputulos myös tämänvuotisessa kilpailussa.

– Hyvä viikonloppu! Mukava oli tulla takaisin tutummalle pinnalle ja saada taas luottoa ajamiseen, alkuvuodesta Suomessa kahteen SM-ralliin osallistunut Kovalainen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Kovalainen kellotti kilpailussa kymmenen pohja-aikaa ja voittomarginaali maalissa oli lopulta lähes kaksi minuuttia. Toiseksi sijoittui Osamu Fukunaga ja kolmas oli Takuma Kamada, joka vei nimiinsä Japanin rallisarjan kauden avausosakilpailun helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kärkikaksikko oli täysin sama, kuin viime vuonna Shinshiro Rallissa.

Seuraavaksi Kovalaisella on edessään täysin uusi haaste, kun hän osallistuu ensi viikonloppuna Extreme E -sarjan kauden avausosakilpailuun Saudi-Arabiassa. Extreme E -sarjassa edessä on kolmas kilpailukausi ja Kovalaisesta tulee tämän sarjan historian ensimmäinen suomalaiskuljettaja. Kovalainen kilpailee Jenson Buttonin johtamassa brittiläisessä JBXE-tiimissä yhdessä norjalaisen Hedda Hosåsin kanssa.

– Varmasti aika haastava alku tulee olemaan, mutta jostakin sekin on vain aloitettava ja katsottava miltä maistuu, Kovalainen korosti.

Japanin rallisarjan seuraava osakilpailu, Tour de Kyushu in Karatsu, ajetaan 15.-16. huhtikuuta. Rallin SM-sarjassa Kovalainen nähdään seuraavan kerran toukokuussa, kun Seinäjoella ajettava Pohjanmaa Ralli avaa kesäkauden.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com