Heikki Kovalaisella voitokas paluu ralliauton rattiin – “Perkele!”

4.11.2020 / 09:33
Heikki Kovalainen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Super GT -sarjassa Japanissa kilpaileva Heikki Kovalainen teki paluun ralliauton rattiin vuoden tauon jälkeen, kun suomussalmelainen ajoi voittoon AND Technical Tour nimeä kantaneessa pienoisrallissa.

Sen lisäksi, että Heikki Kovalainen, 39, on jo usean vuoden ajan kilpaillut Japanissa rata-autoilun Super GT -sarjassa, on hänet nähty silloin tällöin Japanissa myös ralliauton ratissa. Tosin nyt edellisestä rallista ehti Kovalaisen kohdalla kulua vuoden verran ja tuo tauko päättyi viime viikonloppuna, kun suomussalmelainen osallistui kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa Toyota GT86 CS-R3 -autolla AND Technical Tour nimiseen ralliin.

Kyseisessä kilpailussa ajettiin kuusi erikoiskoetta äärimmäisen kapeilla asfalttiteillä, joille yhteispituutta kertyi vain hieman alle 16 kilometriä. Kovalaisen paluu rallin pariin oli lopulta voitokas, kun hän kellotti jokaiselle erikoiskokeelle nopeimman ajan ja kirjautti yleiskilpailun voiton nimiinsä 18,5 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta, Toyota Celicalla kilpaillutta, Makoto Hiroshimaa.

Kovalainen julkaisi voitokkaan kilpailun jälkeen YouTube-kanavallaan kaksi on-board-videota, joissa katsoja pääsee Kovalaisen “kyytiin” kilpailun kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle. Viidennen erikoiskokeen loppuvaiheessa japanilaiskartturi Kitagawa sai todistaa suomalaista voimasanastoa, Kovalaisen huudettua kesken ajon ja mitä ilmeisemmin tehdyn virheen jälkeen “perkele”, oikealle kääntyvässä nopeassa mutkassa.

Kuudennen erikoiskokeen ja samalla koko kilpailun loppuvaiheessa Kitagawalle puolestaan sattui nuotinluvussa virhe, kun hän lausui nuotiksi “nopea oikea”, korjaten sen mutkan kohdalla “medium oikeaksi”. Kitagawa tajusi virheensä heti ja Kovalainen sai kuunnella heti tapahtumahetkellä ja vielä maaliintulon jälkeen kartturinsa anteeksipyyntöjä tapahtuneesta. Kovalainen otti tilanteen rauhallisesti todeten, että ajoi liukkaalla tiellä muutenkin liian kovaa.

Kovalaisen työt Super GT -sarjassa jatkuvat tulevana viikonloppuna Japanin Motegissa, missä ajetaan seitsemäs ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Kovalaisen tiimikaverilla Yuichi Nakayamalla on edelleen mahdollisuus nousta GT500-luokan mestariksi tänä vuonna, sillä eroa pistejohtajaan on vain kahdeksan pistettä. Kovalaisen ja Nakayaman erisuuruiset pistemäärät selittyvät sillä, että Kovalainen joutui jättämään kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua väliin.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Heikki Kovalainen Official


Facebook kommentit