MOTORSPORT

Heikki Kovalaisesta Japanin rallimestari – “Mitään isoja ongelmia ei ole ollut”

Sen lisäksi, että Heikki Kovalaisen CV:stä löytyy muun muassa yksi Formula 1:n MM-sarjan osakilpailuvoitto, sekä rata-autoilun Super GT -sarjan mestaruus, on suomussalmelainen nyt myös Japanin rallimestari.

Heikki Kovalaisen, 40, mestaruus Japanin rallisarjan JN-2-luokassa varmistui viime viikonloppuna ajetussa MCSC Highland Masters -kilpailussa, missä Kovalainen yhdessä kartanlukijansa Sae Kitagawan kanssa nappasivat kauden viidennen voittonsa. Kaksikon voittoprosentti tänä vuonna Japanin rallisarjassa on täysi sata, sillä myös kilpailuja heille on kertynyt kuluvan vuoden aikana viisi.

– Menestyksekäs kausi meille, onnistuimme voittamaan kaikki sora- ja asfalttikilpailut. Mitään isoja ongelmia ei ole ollut, joten olemme olleet onnekkaita. Olen erittäin iloinen juuri nyt, koska tämä on ensimmäinen rallimestaruuteni, Kovalainen hehkutti tiiminsä Facebook-sivulla mestaruuden varmistumisen jälkeen.

Kovalainen ja nyt toisen Japanin rallimestaruutensa voittanut Kitagawa kilpailivat japanilaisen Rally Team Aicello -tiimin takavetoisella Toyota GT86 CS-R3 -autolla. Kovalainen on osallistunut vuosina 2016-2021 Japanin rallisarjassa yhteensä 13 osakilpailuun ja luokkavoittoja niistä suomussalmelainen on saavuttanut kuusi kappaletta. Nuo kaikki kuusi voittoa ovat kaiken lisäksi tulleet peräkkäisissä kilpailuissa, voittoputken käynnistyttyä viime vuoden lopulla.

Japanin rallisarjan kauden viimeinen osakilpailu, Kumakogen Ralli, ajetaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Sitä ennen Kovalainen kilpailee rata-autoilun Super GT -sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa, joka ajetaan Autopoliksen radalla Japanissa tulevana viikonloppuna. Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa ovat GT500-luokan pisteissä sijalla 11.

Kovalaisella ja Nakayamalla on hyviä muistoja Autopoliksen radalta, sillä edellisen kerran kun Super GT -sarja kyseisellä radalla vieraili, ajoi kaksikko silloin kilpailun voittoon. Kun tulevaan kilpailuun Kovalainen ja Nakayama lähtevät selkeästi kevyemmällä autolla (menestyspainot) kuin pisteissä edellä olevat tiimit, on menestysmahdollisuudet ennakkoon arvioiden varsin hyvät. Aika-ajot ajetaan lauantaina ja kilpailu sunnuntaina.

Heikki Kovalainen täyttää tänään tiistaina 19. lokakuuta 40 vuotta. UrheiluUutiset Motorsport onnittelee!

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook
YouTube-video: Heikki Kovalainen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com